Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki katliamları durdurmak için çağrıda bulundu. "Daha fazla çaba harcamalıyız" diyen Erdoğan, "Bu hafta Batılı ülkelerin İran'ın misillemeleri karşısında tek bir ses olarak tepki verebildiklerini gördük. Aynı aktörlerin tek ses olarak İsrail'e dur demeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile bir araya geldi. 

Görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Tanzanya'da Türk firmalarının toplam proje bakımından Afrika'da üçüncü, sahra altı Afrika'da birinci ülke konumundadır. Firmalarımız; demiryolu inşaatı, tersane ve gemi inşaatı yol yapımı gibi alanlarda önemli yatırımlara imza atmıştır. Ülkeyi baştan başa saracak standart aralıklı demiryolu projesinin büyük kısmının Türk şirketi tarafından inşa ediliyor olması bizler için iftihar vesilesidir."

"FETÖ örgütü ile mücadele kapsamında Tanzanya'dan beklentilerimizi paylaştım"

Beyaz Saray öğrencileri uyardı: Protestolarda ifade özgürlüğü ile antisemitizm karışmasın Beyaz Saray öğrencileri uyardı: Protestolarda ifade özgürlüğü ile antisemitizm karışmasın

Öte yandan, söz konuşu görüşmelerde terörle mücadele konusunu da ele aldıklarını belirten Erdoğan, Türkiye bu alandaki tecrübelerini dostlarıyla paylaşmaya önem verdiğini vurguladı.

İki ülke kurumları arasında eş güdümün daha da geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Erdoğan, "FETÖ örgütü ile mücadele kapsamında Tanzanya'dan beklentilerimizi paylaştım. Maarif Vakfımızın üstlenebileceği eğitim projeleri hakkında bilgi verdim. Tanzanya tarafından etkili ve somut adımlar göreceğiz" dedi. 

Editör: Haber Merkezi