Haber Merkezi - AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlenen mitingine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, enflasyonu kontrol altına almak gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz" dedi. 

Enflasyonun getirdiği hayat pahalılığına işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu: 

"Ülkemizde can yakan enflasyonun yol açtığı hayat pahalılığı ile boğuşuyoruz. Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yaptık. Yılbaşında emeklilerimizin ve çalışanlarımızın maaşlarını yüzde 50 artırdık. Emeklilerimizin ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Banka promosyon ödemelerini 8-12 bin lira arasında yükselttik."

Öte yandan, Türkiye'yi üç kat büyüttüklerini ileri süren Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nı asırlık altyapı ihmallerini telafi ederek inşa edeceklerini vurguladı. Önümüzdeki dönemde ülkenin iki kat daha büyüyeceğini kaydeden Erdoğan, "Sadece kayıplarımızı telafi etmekle kalmayacak, ülkemizi dünyanın en büyük on ekonomisinden biri haline getireceğiz. Bunu da Aksaray'la birlikte, 81 vilayetimizle birlikte yapacağız" dedi. 

Adana'da narenciye balının hasadı başladı Adana'da narenciye balının hasadı başladı

Editör: Haber Merkezi