Bir hükümet toplantısının ardından silahlı saldırıya uğrayan Slovakya Başbakanı Robert Fico, tüm dünyanın gündemine oturdu. Açılan ateş sonucu karnından vurulan Fico, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu sosyal medya hesabından saldırıyı kınadı. Erdoğan, yaralanan Başbakan Fico'ya ve Slovakya halkına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri söyledi: "Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yönelik gerçekleştirilen menfur suikast girişimini şiddetle kınıyor, saldırıda yaralanan Sayın Fico'ya acil şifalar diliyorum. Slovakya halkına ve hükûmetine, ülkem ve milletim adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

BM: Dünyada her 11 kişiden biri açlık çekiyor! BM: Dünyada her 11 kişiden biri açlık çekiyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yılmaz'ın paylaşımında şu ifadeler  yer aldı:

"Slovakya Başbakanı Sayın Robert Fico'ya yönelik menfur saldırıdan büyük bir üzüntü duydum. Bu suikast girişimi demokrasiye doğrudan bir tehdittir. Bu tür eylemlerin hiçbir toplumda yeri olmamalıdır. Sayın Başbakana acil şifalar diliyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Slovakya halkına geçmiş olsun dileklerimi ileterek, bu tür vahşi saldırıların dünya genelinde kınanmasını ve faillerin hesap vermesini diliyorum."

Editör: Deniz Ali Tatar