Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik programı kararlılıkla uygulayacaklarını belirten Yılmaz, “Gerek ekonomik gerek sosyal bakımdan enflasyonla mücadele temel önceliğimizdir. Geçen sene ilan ettiğimiz programımızı kararlı bir şekilde uygulayarak bunu başaracağız” dedi.

Öte tandan, mesajında yapısal reformlara işaret eden Yılmaz, kalıcı refah ve ücretlerdeki erimenin engellenmesi için enflasyonun düşürülmesi gerekliliğine vurgu yaptı. 

Karabat'tan Şimşek’e: “Fon oyunlarını bırak, vatandaşın derdine bak" Karabat'tan Şimşek’e: “Fon oyunlarını bırak, vatandaşın derdine bak"

"Yatırım ve üretim ile bünyemizi güçlendiriyoruz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, dört yıllık bir seçimsiz sürece girildiğini belirterek, salgın, küresel ekonomik daralma, bölgesel savaşlar ve deprem afetine rağmen Türkiye’nin güçlü yapısını koruduğunu kaydetti.

 Ekonomide büyümenin sürdüğü, ihracat ve istihdamın arttığı, cari açığın düştüğünü ekleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekonomide büyümeyi, istihdamı ve ihracatımızı artırıyor, cari açığımızı düşürüyoruz. Yatırım ve üretim ile bünyemizi güçlendiriyoruz. Gerek ekonomik gerek sosyal bakımdan enflasyonla mücadele temel önceliğimizdir. Geçen sene ilan ettiğimiz programımızı kararlı bir şekilde uygulayarak bunu başaracağız.

Bu yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonla mücadelemizin sonuçlarını belirgin bir şekilde görmeye başlayacağız. Böylece, yapılan ücret artışlarının zamanla erimesini önleyecek, kalıcı refah artışı sağlayacağız. Ekonomide yapısal reformlar yaparken, kamu yönetiminin verimliliğini geliştirmeye, demokratik standartlarımızı yükseltmeye, daha etkin işleyen bir adalet sistemi tesis etmeye odaklanacağız. Amacımız demokratik istikrar içinde büyümek ve büyümenin nimetlerini tüm kesimlere adaletli bir şekilde yansıtmaktır.”

Editör: Haber Merkezi