Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası’nda 2025-2026 sezonunu şampiyon Fenerbahçe Tarfin ve ikinci olarak tamamlayan Beşiktaş, Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzelerine götürmek için yarın parkeye çıkacak. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak dev derbi, saat 20.00’de başlayacak.

GÖZLER SİNAN ERDEM’DE

Fenerbahçe Tarfin ile Beşiktaş arasındaki mücadele, yeni sezon öncesinde iki takım için de önemli bir sınav olacak. Sarı-lacivertliler, geçtiğimiz sezon Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Kupası’nda elde ettiği şampiyonluklara Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da eklemek isterken, Beşiktaş güçlü rakibi karşısında kupaya uzanarak sezona moralli başlamayı hedefliyor.

Oğuz Çetin’den Eyüpspor galibiyeti sonrası şampiyonluk mesajı
Oğuz Çetin’den Eyüpspor galibiyeti sonrası şampiyonluk mesajı
İçeriği Görüntüle

İki takımın karşılaşması, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kupası tarihindeki rekabet açısından da dikkat çekiyor.

FENERBAHÇE'NİN 8 KUPASI BULUNUYOR

Fenerbahçe, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı 8 kez kazanarak organizasyonda önemli bir başarıya sahip.

Sarı-lacivertli ekip, kupadaki ilk şampiyonluğunu 1990 yılında Galatasaray'ı 95-86 mağlup ederek elde etti. Fenerbahçe, 1991 ve 1994 yıllarında da kupayı kazanmayı başardı.

Uzun bir aranın ardından 2007 yılında yeniden şampiyonluk yaşayan sarı-lacivertliler, finalde Anadolu Efes'i 79-77 mağlup etti. Fenerbahçe, 2013, 2016 ve 2017 yıllarında da kupayı müzesine götürdü.

Sarı-lacivertli ekip son olarak 2025 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu. Böylece Fenerbahçe'nin organizasyondaki şampiyonluk sayısı 8'e yükseldi.

Fenerbahçe ayrıca Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 11 kez ikincilik elde etti.

BEŞİKTAŞ'IN TEK ŞAMPİYONLUĞU 2012'DE

Beşiktaş ise Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda bugüne kadar bir kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Siyah-beyazlı ekip, 30 Eylül 2012 tarihinde oynanan karşılaşmada Anadolu Efes'i 77-75 mağlup ederek kupayı tarihinde ilk kez müzesine götürdü.

Beşiktaş, organizasyonda iki kez daha final oynadı. Siyah-beyazlılar 1987 yılında Karşıyaka'ya, 2025 yılında ise Fenerbahçe'ye mağlup olarak kupayı ikinci sırada tamamladı.

BİR YIL SONRA YENİDEN KARŞI KARŞIYA

Fenerbahçe ile Beşiktaş, geçen yıl da Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşı karşıya gelmişti. Sarı-lacivertliler, 2025 yılında oynanan finalde rakibini mağlup ederek kupanın sahibi olmuştu.

Bu kez iki ekip, bir yıl aranın ardından Cumhurbaşkanlığı Kupası için yeniden kozlarını paylaşacak.

Fenerbahçe, organizasyondaki 9. şampiyonluğunu hedeflerken, Beşiktaş ikinci kez kupayı müzesine götürmenin hesaplarını yapacak.

Basketbolseverlerin büyük ilgi göstermesi beklenen mücadelede sezonun ilk kupası sahibini bulacak.

MAÇIN BİLGİLERİ

Fenerbahçe Tarfin - Beşiktaş
Tarih: 22 Eylül Salı
Saat: 20.00
Salon: Sinan Erdem Spor Salonu
Organizasyon: 39. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası

Muhabir: Hakan Şahin