UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ikinci haftasında sahasında İspanyol temsilcisi Barcelona’ya 4-1 mağlup olan Galatasaray’da tecrübeli savunma oyuncusu Davinson Sanchez, karşılaşmanın ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Kolombiyalı stoper, Şampiyonlar Ligi seviyesinde kalitelerinden şüphe etmemeleri gerektiğini ancak takım halinde sorumluluk alarak seviyeyi yukarı çekmek zorunda olduklarını vurguladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları
İçeriği Görüntüle

"Kalitemizden şüphe etmemeliyiz"

Dünyanın en prestijli kulüp turnuvasında mücadele ettiklerini hatırlatan Sanchez, hızla toparlanıp bir sonraki müsabakaya odaklanmaları gerektiğine işaret ederek şunları söyledi:

"Şampiyonlar Ligi dünyanın en iyi turnuvalarından biri ve burada doğal olarak en iyi takımlar yer alıyor. Biz de kendi kalitemizden asla şüphe etmemeliyiz. Ancak bizim takım olarak çok daha iyisini yapmamız lazım. Artık bu maçı geride bırakıp bir sonrakine konsantre olmamız ve en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor."

"Kırılma anı iptal edilen ikinci golümüzdü"

Mücadelenin seyrini değiştiren anın Galatasaray'ın geçerlilik kazanmayan ikinci golü olduğunu belirten Sanchez, topa sahip olma konusunda yaşanan aksaklıklara dikkat çekti:

"Sayılmayan golümüze kadar sahada gayet iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Tabii ki karşımızda dünyanın en formda ve en iyi takımlarından bir tanesi vardı. Maçı tamamen değiştiren an, o ikinci golümüzün iptal edilmesi oldu. Sonrasında topu ayağımızda yeterince tutamadık. İkinci yarının hemen başında ardı ardına goller yedik ve maalesef devamı da geldi."

"Farklı pozisyonda oynayan arkadaşlarımızın sorumluluğu yok"

Kadrodaki mevkisel rotasyonlar ve bazı oyuncuların asıl pozisyonları dışında görev yapmasına ilişkin soruya da net yanıt veren deneyimli stoper, faturanın bireylere kesilemeyeceğini ifade etti:

"Bu takımda kararları hocamız alıyor. İkinci yarıya takım halinde iyi başlayamadık. Evet, bazı oyuncular kendi asıl pozisyonlarında oynamadılar ancak yenen gollerde doğrudan bu arkadaşlarımızın sorumluluğu olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Yediğimiz goller, bireysel hatalardan ziyade genel olarak takımın kolektif sorumluluklarını sahada yerine getirememesiyle ilgiliydi."

Kaynak: AA