Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nün 'aile şirketine' dönüştüğü iddia edildi Uşak İl Sağlık Müdürlüğü'nün 'aile şirketine' dönüştüğü iddia edildi

Haber Merkezi - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6 Şubat depremlerinin birinci yılı dolayısıyla partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada, iktidarın deprem ve sonrasındaki çalışmalarda ihmalleri bulunduğunu, depremzedelere verilen sözlerin ise tutulmadığını vurguladı. 

Hatay'da 40 bin binanın daha yıkılması gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, yıkım sürecinde ortaya çıkan, asbest içeren kimyasal ve tozlar nedeniyle bölgenin ciddi tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirtti. 

Öte yandan, bölgede daha fazla konteynere ihtiyaç duyulduğunu, eğitim faaliyetlerinde "ciddi aksamalar" olduğunu kaydeden Davutoğlu, şehirlerde içme suyu sorununun ciddi boyutlarda yaşandığını iddia etti. 

Ayrıca, deprem bölgesinde çalışan depremzedelerin SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesi gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Depremzedelerden birkaç yıllığına MTV ödemesi alınmamalıdır. Deprem bölgesinde okuyan ve LGS gibi sınavlara giren öğrencilere pozitif ayrımcılıkta bulunulmalı, artı destekler verilmelidir. Diğer illerde okuyan öğrencilere depremzede öğrenci bursu verilmelidir. Depremzedelerden ilk kez evlenen gençlere maddi yardım yapılmalıdır. Deprem bölgesinde ikamet etmek şartıyla doğan çocuklara belirli bir süre mama, bez gibi destekler sağlanmalıdır. Depremzedelerden hastane, ilaç ve muayene katkı payı alınmamalıdır."

Editör: Haber Merkezi