Emniyet, vergi ve basına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi
Emniyet, vergi ve basına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi
İçeriği Görüntüle

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti, bugün İmralı Adası'nda terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmelerinin ardından görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

DEM Parti'den görüşmeye ilişkin açıklama

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugün heyet olarak İmralı Cezaevi'nde Sayın Abdullah Öcalan ile 2,5 saat süren oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik.
Sayın Öcalan sağlık ve moral olarak gayet iyiydi. Görüşmemizde sürecin yeni bir aşamaya geçmekte olduğunu vurguladı. Atılacak yeni adımlarla birlikte sürecin gereklerini yerine getirme hususunda herkese, hepimize sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Heyet üyelerimizin Sayın Cumhurbaşkanı ile gerçekleştireceği görüşmeye büyük önem verdiğini belirterek, bu görüşmenin tarihi nitelikte olduğunu dile getirdi. Benzer biçimde TBMM’de kurulacak olan komisyonun da barış ve çözüm yönünde büyük bir rol oynayacağını vurguladı. Bu sürecin bütünlüklü olarak Türkiye’nin demokratikleşme sürecine yapacağı katkıya duyduğu umudun, güvenin ve inancın son derece güçlü olduğunu gördük.

Bugün Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarında metan gazı zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybeden askerler olduğu bilgisini görüşme esnasında aldık. Bu olay Sayın Öcalan’da ve hepimizde derin bir üzüntü yaratmıştır. Bu vesileyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı dileklerimizi sunuyoruz."

Muhabir: Esin Özdemir