Haber Merkezi - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tulay Hatımoğulları Oruç, partisinin düzenlediği Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı'nda konuştu. Sadece kadın milletvekilleri ve partili kadınların katıldığı toplantıyı "Parlamento Kadın Grubu Toplantısı" olarak adlandıran Oruç, kadına yönelik şiddet olaylarına da değinerek, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını eleştirdi.

İstanbul Sözleşmesi kaldırıldıktan sonra yüzlerce kadının, erkekler tarafından öldürüldüğüne dikkat çeken Oruç, şöyle dedi: 

"Daha kaç kadının öldürülmesini bekliyoruz. Daha kaç kadının ölümünü erkek yargı izleyecek? İşte bunların çalıştaylara konu olması lazım. Ama onlar kadınların nafaka hakkının alınmasını konuşuyor. Bizler yaşamak için doğduk, erkekler tarafından katledilmek için değil." 

"Hristiyan halkımızın yanındayız"

Öte yandan, Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırıya da değinen Oruç, bu saldırıların devamının gelmemesi temennisinde bulundu. DEM Parti Eş Genel Başkanı Oruç, "Türkiye'de Müslüman olmayan halklara atılan bir kurşun ve fiskeyi kendimize atılmış sayıyoruz. Farklı halk ve inançlardan yurttaşlarımızın IŞİD gibi karanlık güçler tarafından hedef haline getirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Hristiyan halkımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

Grammy ödüllü müzik grubu Gipsy Kings, Harbiye'de konser verdi Grammy ödüllü müzik grubu Gipsy Kings, Harbiye'de konser verdi

Editör: Haber Merkezi