Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı TBMM grubundaki makam odalarında ziyaret etti. Ziyarette Meclis Başkanlığı seçimleri ve “Terörsüz Türkiye” süreci başta olmak üzere önemli siyasi konular masaya yatırıldı.
Ziyarette Kurtulmuş’a AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, DEM Parti Eş Genel Başkanlarına ise grup başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ile Sezai Temelli eşlik etti.

DEM Parti’den TBMM Başkanlığı Seçimine Destek Mesajı
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yarın TBMM Genel Kurulu’nda yapılacak Meclis Başkanlığı seçimi öncesi Kurtulmuş’a başarı dileklerini iletti. Hatimoğulları, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz süreçte yaşanan gelişmeler ve barış çağrıları parlamentoya büyük sorumluluklar yüklemiştir. Bugün Sayın Meclis Başkanı ile bu konuları detaylıca değerlendirdik. Önümüzdeki dönemde parlamentonun barış süreci ve demokratikleşme yolunda üzerine düşen görevleri yerine getirmesi çok önemli. Ayrıca Sayın Bahçeli’nin işaret ettiği, parlamentoda kurulması planlanan barış komisyonlarının önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Kurtulmuş: “TBMM, Terörsüz Türkiye’nin Kalbi Olacak”
Görüşmenin ardından konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin terörden tamamen kurtulması, demokratik standartların yükseltilmesi ve birlik-beraberliğin sağlanması konusunda Meclis’in kritik bir rol üstlendiğini belirtti. Kurtulmuş, “İmralı’dan gelen açıklamalar ve örgütün silah bırakma kararı sonrası mesele artık Türkiye demokrasisinin kalbi olan TBMM’de konuşulabilecek bir noktaya gelmiştir. Tüm siyasi partilerin yapıcı bir üslupla bu tarihi fırsatı değerlendirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, önümüzdeki günlerde TBMM bünyesinde kurulması planlanan komisyonda çalışma usulleri ve teşkilatlanma konularında titiz bir ön hazırlık yapılacağını vurguladı. “Komisyonun en verimli şekilde çalışması için gereken her adımı atacağız. Bu süreç, Türkiye’nin demokratikleşme yolunda çok önemli bir aşamadır” dedi.
Taraflar, Türkiye’nin barış ve demokratikleşme yolundaki sürecinde TBMM’nin birleştirici ve çözümcü bir rol üstlenmesi gerektiği konusunda mutabık kaldı. DEM Parti yetkilileri ve AK Parti temsilcileri, TBMM çatısı altında kurulacak komisyonun, terör sorununun kalıcı çözümü ve demokratikleşme adına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.




