Gazeteci, haber spikeri ve televizyon programcısı Reha Muhtar, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybederek 66 yaşında vefat etti. Medya dünyasında derin üzüntü yaratan ölümün ardından ünlü televizyoncu için İstanbul Levent'teki Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze töreninde taziyeleri Reha Muhtar'ın çocukları kabul etti. Törene, Muhtar’ın sanatçı Nilüfer ile henüz 4 yaşındayken evlat edindiği kızı Ayşe Nazlı'nın yanı sıra, oyuncu Deniz Uğur ile olan birlikteliğinden dünyaya gelen ikiz çocukları Poyraz ve Mina Deniz de katılarak babalarına veda etti. Kılınan cenaze namazının ardından Reha Muhtar'ın naaşı, dualar eşliğinde Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi.
"Cenazeme gelmesin" vasiyeti yerine geldi
Törende eşi Deniz Uğur ve eski hayat arkadaşı Nilüfer’in yer almadı.
Reha Muhtar, 2008-2010 yılları arasında evli kaldığı Deniz Uğur ile çocukları Mina ve Poyraz'ın velayeti nedeniyle uzun yıllar boyunca kamuoyunun gözü önünde hukuki bir mücadele yürütmüştü. Muhtar’ın bu süreçte sarf ettiği, "Sevenlerime vasiyetimdir, ölürsem Deniz Uğur cenazeme gelmesin" şeklindeki açıklaması nedeniyle Deniz Uğur'un törene katılmadığı öğrenildi.

Nilüfer ileti paylaşmıştı: "İçindeki hassas çocuğu sevdim"
Cenazeye katılmayan bir diğer isim olan ünlü sanatçı Nilüfer ise vefat haberinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir veda mesajı yayımladı. Nilüfer, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Ayşe Nazlı'nın, Poyraz ve Mina Deniz'in babası... Türkiye'nin Reha Muhtar'ı... Ben onun içindeki kırılgan, hassas, küçük çocuğu sevdim. İki yıl önce geçirdiği ciddi rahatsızlığı süresince yeni, yepyeni bir hayat diledik onun için. Çok uğraştık ama onun o ele avuca sığmayan ruhu izin vermedi, engel oldu. Çok çok üzgünüm. Artık ruhun huzura kavuştu sevgili Reha... Elveda."




