Haber Merkezi - Deprem felaketinin ilk yıl dönümünde Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki konteyner kentte kurulan Genç Alan’a ortak ziyaret yapıldı. Ziyaret; Gençlik ve Spor Bakanlığı, UNICEF ve Netflix tarafından düzenlendi.  Ziyarete; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi ve Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili katıldılar. Genç Alan’da çocuklar ve gençlerle bir araya gelinirken; UNICEF ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasındaki iş birliği programının bir parçası olarak Netflix Türkiye'nin finansman desteğiyle kurulan Genç Alan’da çocuklara ve gençlere potansiyellerini keşfetme ve sosyal hayata yeniden adapte olma fırsatı sunuldu. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, “Yaralarımızı el ele verip sarmaya devam edeceğiz” dedi.

Netflix Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili, “Bir yıl önce yaşadığımız deprem felaketinin ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde UNICEF Türkiye ile birlikte hayata geçirdiğimiz Genç Alan, bugüne kadar sayısız gencimizi ağırladı ve onlara umut ışığı oldu. Netflix Türkiye olarak bu projenin finansmanını sağlayarak gençlerimizi sanatın iyileştirici gücüyle buluşturma fırsatını yakaladığımız için gururluyuz. Genç Alan’daki eğitim çalışmalarında bize ‘Geleceğin senaristleri, yönetmenleri Nurdağı’ndan, Genç Alan’dan çıkacak’ dedirten gençlerimizle tanıştık ve biz de kendi adımıza onlardan çok şey öğrendik. Bu anlamlı projenin hayata geçmesini mümkün kılan Gençlik ve Spor Bakanlığı ve UNICEF Türkiye yetkililerine, düzenledikleri eğitim çalışmalarıyla projemizi güçlü bir şekilde destekleyen Bahçeşehir Üniversitesi’ne teşekkür ederiz. Deprem bölgesindeki gençlerimizin yaralarını sararak, onların geleceğe umutla bakmalarını sağlamak adına tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

1707145393 D S C F4724 Min Scaled

Kaplan soruşturması hakkında Tantan: Amaç İçişleri Bakanı’nı görevden aldırmak Kaplan soruşturması hakkında Tantan: Amaç İçişleri Bakanı’nı görevden aldırmak

UNICEF Türkiye Temsilcisi Paolo Marchi ise, ziyaret sırasında şunları söyledi: "Bu merkez bir umut merkezi. Yeteneklerin, fikirlerin ve de çözümlerin beşiği. Gençlerin bir araya gelebileceği, geleceklerini ve toplumlarını yeniden inşa etmek için liderlik sergileyebileceği bir yer.  Biz de onlara bunları hayata geçirebilmeleri için alan, programlar ve beceriler sağlıyoruz. En çok da bu gibi zamanlarda. İhtiyaçların en çok olduğu zamanlarda gençlere bakıyoruz. Onların umutlarından, korkusuzluklarından ve görmek istedikleri değişimi gerçekleştirme isteklerinden ilham alıyoruz. Depremin ilk gününden bu yana proje ortaklarımızla birlikte çalışarak, depremden etkilenen 10 ilde 54.000'den fazla ergen ve gence ulaştık. Netflix'e depremin hemen ardından genç dostu bir ortam yaratma konusundaki özel ilgi ve nazik destekleri için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Netflix’in finansal destekleriyle ve Gençlik ve Spor Bakanlığı liderliğinde bu merkezi inşa ettik. Genç Alan’ı gençlere yönelik hizmetlerin ve fırsatların sürekliliği için kurduk. Genç gönüllülerin desteğiyle, bölgedeki çocuklara ve gençlere destek olacak kalıcı bir model oluşturmayı umuyoruz.”

Editör: Haber Merkezi