Haber Merkezi - DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, seçim bölgesi Kahramanmaraş ile depremin etkilediği diğer illeri sürekli ziyaret ettiğini bildirdi. 

"Hükümet, bir yıl içinde herkesi evlerine oturtacağı sözü vermişti ancak depremzedelere vadettiği konutların ancak beşte birini yapabildi" diyen Karatutlu, Kahramanmaraş'ta yaklaşık 9 bin konut yapıldığını ama bunların tamamının teslim edilmediğini belirtti. 

İddia: Kabine değişikliğinde tarih belli oldu İddia: Kabine değişikliğinde tarih belli oldu

Öte yandan, depremin birinci yıl dönümü nedeniyle konutların yapılmış gibi gösterildiğini kaydeden Karatutlu, sözlerini şöyle dedi: 

"Bir çoğunun altyapısı tamamlanmadı. TOKİ binalarının yapıldığı yerlerde yol, okul, sağlık ocağı yok ve ısınma sorunları yaşanıyor. Bu konudaki hükümetlerin yaptığı açıklamalar kamuoyunu yanıltmaya yönelik." 

Vatandaşların doğru bilgilendirilmediğini; halkı bilgilendirecek bir mekanizmanın kurulmadığını, insanların bir karmaşa içinde yaşamak zorunda kaldığını iddia eden Karatutlu, bölgede yalnızca barınma değil, sağlık başta olmak üzere ve diğer alanlarda da sorunların sürdüğünü ekledi. 

Editör: Haber Merkezi