TESİSAT İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR

05. Bölge Kazan Dairesi ve Isı Galerileri Yenilemesi Bakım Onarımı yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İhale Kayıt Numarası (İKN) : 2026/1168394

1- İdarenin

1.1. Adı : DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DSİ 5. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

1.2. Adresi : Mustafa Kemal Mah. 2151/1 Cad. A Blok No:24 06520 Çankaya -ANKARA ÇANKAYA/ANKARA

1.3. Telefon numarası : 03122197700

1.4. İhale dokümanının görülebileceği ve indirilebileceği internet sayfası

: https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2- İhalenin

2.1. Tarih ve Saati : 12.08.2026 - 11:00

2.2. Yapılacağı (e-tekliflerin açılacağı) adres : DSİ 5. Bölge Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürlüğü

3- İhale konusu yapım işinin

3.1. Adı : 05. Bölge Kazan Dairesi ve Isı Galerileri Yenilemesi Bakım Onarımı

3.2. Niteliği, türü ve miktarı : Yaklaşık 900 metrekare kapalı alanda bulunan ısı merkezinde kazanlar ve ilgili mekanik tesisat ve

diğer ilgili yapısal ve elektrik hatlarında revizyon işlemi yaptırılacaktır.

Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.

3.3. Yapılacağı/teslim edileceği yer : DSİ 5. Bölge Müdürlüğü Merkez Yerleşkesi / ANKARA

3.4. Süresi/teslim tarihi : Yer tesliminden itibaren 210 (İkiYüzOn) takvim günüdür.

3.5. İşe başlama tarihi : Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

4- Katılım ve yeterlik kriterleri:

4.1. Katılım ve yeterlik kriterlerine ilişkin istekliler tarafından e-teklif kapsamında sunulması gereken bilgi ve belgeler ile fiyat dışı unsurlara ilişkin bilgi ve belgelere aşağıda yer verilmiştir:

4.1.1. Teklif mektubu.

4.1.2. Teklif vermeye yetkili olunduğunu gösteren bilgi ve belgeler:

4.1.2.1. Tüzel kişilerde; isteklilerin yönetimindeki görevliler ile ilgisine göre, ortaklar ve ortaklık oranlarına (halka arz edilen hisseler hariç)/ üyelerine/kurucularına ilişkin bilgi ve belgeler.

4.1.2.2. Vekâleten ihaleye katılma halinde vekile ilişkin bilgi ve belgeler.

4.1.3. Geçici teminat.

4.1.4 İsteklinin iş ortaklığı olması halinde iş ortaklığı beyannamesi.

4.2. Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin bilgi ve belgeler ile bunların taşıması gereken kriterler:

4.2.1. İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri:

a) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olan istekliler yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini,

b) İlgili mevzuatı uyarınca bilançosunu yayımlatma zorunluluğu olmayan istekliler, yıl sonu bilançosunu veya bilançonun gerekli kriterlerin sağlandığını gösteren bölümlerini yada bu kriterlerin sağlandığını göstermek üzere yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir tarafından e-forma uygun olarak düzenlenen belgeyi sunar.

Sunulan bilanço veya eşdeğer belgelerde;

a) Cari oranın (dönen varlıklar / kısa vadeli borçlar) en az 0,75 olması,

b) Öz kaynak oranının (öz kaynaklar/ toplam aktif) en az 0,15 olması,

c) Kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0,50’den küçük olması, yeterlik kriterleridir ve bu üç kriter birlikte aranır.

Yukarıda belirtilen kriterleri bir önceki yılda sağlayamayanlar, son üç yıla kadar olan yılların belgelerini sunabilirler. Bu takdirde belgeleri sunulan yılların parasal tutarlarının ortalaması üzerinden yeterlik kriterlerinin sağlanıp sağlanmadığına bakılır.

4.2.2. İş hacmini gösteren belgeler:

İsteklinin ihalenin yapıldığı yıldan önceki yıla ait, aşağıda belirtilen belgelerden birini sunması yeterlidir;

a) Toplam cirosunu gösteren gelir tablosu,

b) Yapım işleri cirosunu gösteren belgeler,

İsteklinin cirosunun teklif ettiği bedelin % 25 inden, yapım işleri cirosunun ise teklif edilen bedelin % 15 inden az olmaması gerekir. Bu kriterlerden herhangi birini sağlayan ve sağladığı kritere ilişkin belgeyi sunan istekli yeterli kabul edilecektir.

4.3. Mesleki ve teknik yeterliğe ilişkin bilgi ve belgeler ile bunların taşıması gereken kriterler:

4.3.1. Son on beş yıl içinde bedel içeren bir sözleşme kapsamında taahhüt edilen ve teklif edilen bedelin % 70 oranından az olmamak üzere ihale konusu iş veya benzer işlere ilişkin iş deneyimini gösteren belgeler.

4.3.1.1. Tüzel kişi tarafından iş deneyimini göstermek üzere kullanılan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ve 4734 sayılı Kanuna göre

yapılacak ihalelere ilişkin sözleşmelerin yürütülmesi konusunda temsile ve yönetime yetkili olan ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicili müdürlükleri veya yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartların korunduğunu gösteren, e-forma uygun belgenin kullanılması zorunludur.

4.3.1.2. 4734 sayılı Kanun kapsamındaki idarelere taahhüt edilenler dışında yurt dışında gerçekleştirilen işlerden elde edilen iş deneyiminin 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 195 inci maddesinin ikinci fıkrası gereğince pay çoğunluğuna dayanarak kurulan şirketler topluluğu ilişkisi içinde kullanılması halinde bu hukuki ilişkiyi ve bu ilişkinin süresini tevsik eden belgelerin sunulması zorunludur.

4.4. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler ve benzer işe denk sayılacak mühendislik ve mimarlık bölümleri:

4.4.1. Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler:

(C) Sıhhi Tesisat ve Mekanik Tesisat İşleri/ II. Grup: Isıtma-Soğutma, Havalandırma ve İklimlendirme Tesisatı İşleri "

4.4.2. Bu ihalede benzer işe denk sayılacak mühendislik ve mimarlık bölümleri:

Makine Mühendisliği

5- Ekonomik açıdan en avantajlı teklif fiyatla birlikte fiyat dışındaki unsurlar da dikkate alınarak belirlenecektir.

Hesaplamada Kullanılacak Formül:Toplam Puan=Teklif Fiyatı Puanı + Fiyat Dışı Unsur Puanı

İsteklinin Toplam Puanı hesaplanırken;

Toplam Puan = (Teklif Tam Puanı - (|Sınır Değer Üzerindeki İlk Geçerli Teklif Tutarı-Teklif Fiyatı| X Teklif Tam Puanı / Sınır Değer Üzerindeki İlk Geçerli Teklif Tutarı)) + Fiyat Dışı Unsur Puanı

Teklif Fiyat Puanı:50

Fiyat Dışı Unsur (FDU) Puanı:50

Fiyat Dışı Unsur Değerlendirme Yöntemi: İsteklinin Teklifi ile Yaklaşık Maliyet Yapısının Birbiri ile Uyumu (Alınabilecek Azami FDU Puanı : 50 )

Aşağıda, teklif cetvelinde yer alan iş kalemlerinden seçilen kaleme/kalemlere ilişkin asgari ve azami oranlar belirlenmiştir. İsteklinin teklif cetvelinde seçilen bu kalemlere verilmiş olan teklifler, isteklinin ihaleye vermiş olduğu toplam teklife oranlanarak 100 ile çarpılacak, bulunan oran o kalem için belirlenen asgari oran ile azami oranarasında kalıyorsa istekli o kalem için belirlenen fiyat dışı unsur puanını alacaktır. Bu işlem sırasında hesaplanan oranda herhangi bir yuvarlama işlemi yapılmayacaktır. İşkalemlerinde gruplama yapılmış olması halinde, gruba dahil olan kalemlere istekli tarafından teklif edilen tutarların toplamının, isteklinin ihaleye vermiş olduğu toplam teklife oranlanarak 100 ile çarpılması sonucu bulunan oran, o grup için belirlenen asgari oran ile azami oran arasında kalıyorsa, istekli o grup için belirlenen fiyat dışı unsur puanını alacaktır. Bu işlem sırasında hesaplanan oranda herhangi bir yuvarlama işlemi yapılmayacaktır.Bu yönteme ilişkin işlemler, belirlenen bütün kalemler için isteklilerinteklif cetveli esas alınarak EKAP tarafından otomatik olarak yapılacak ve toplam fiyat dışı unsur puanları hesaplanacaktır.

Numune Değerlendirmesinde Kullanılacak Mı?: Hayır DemonstrasyonDeğerlendirmesinde Kullanılacak Mı?:Hayır

İş ortaklıklarında ortaklık oranları dikkate alınmadan istekli bazında fiyat dışı unsur puanlaması yapılacaktır.

İş Kaleminin Adı ve Kısa Açıklaması

Asgari Oran

Azami Oran

Fiyat Dışı Unsur Puanı

Ön Yapımlı Bileşenlerden Oluşan Tam Güvenlikli Dış Cephe İskeles iYapılması (3,01-51,00 m arası) - Genişlik Sınıfı 60-90 cm Arası

0,8%

1,5%

1

Mevcut ahşap, betonarme yada çelik aşıklar üzerine, 60 mm polistre nyalıtımlı (üstü 0.50 mm kalınlıkta boyalı galvanizli sac, altı 0.40 m mkalınlıkta boyalı galvanizli sac) çatı paneli ile çatı örtüsü yapılma sı.

1,1%

2,1%

1

Eğimli çatılarda, çatı örtüsü altına, 3 mm kalınlıkta elastomer esasl ı,polyester keçe taşıyıcılı polimer bitümlü örtü (-20°C soğukta bükü lmeli) ile su yalıtımı yapılması

0,5%

0,9%

0,5

Mermer agregalı terrazo karo ile iç mekan döşeme kaplaması yapıl ması (Kırılma Yükü Şartları (Sınıf 1) Yüzey alanı > 1100 cm² ebatla rda, honlu veya cilalı)

1,2%

2,3%

1

Lama ve profil demirlerden çeşitli demir işleri yapılması ve yerine k onulması

1,8%

3,4%

1,5

Demir İmalatın İki Kat Antipas-İki Kat Sentetik Boya İle Boyanmas ı

0,7%

1,3%

0,5

Polikarbon levha ile kaplama yapılması

0,5%

0,9%

0,5

6,1 - 10 bar işletme basıncına uygun çift pompalı pompa ve kontrol ünitesi Pompalı Genleşme Tankı Kontrol Modülü ve Pompa Seti

1,8%

3,3%

1,5

3000 Litre Pompalı Genleşme Sistemine Uygun Genleşme Tankları

0,5%

1%

0,5

Ø 800 tek cidarlı paslanmaz çelik baca

0,6%

1,1%

0,5

Ø 800 yalıtımlı paslanmaz çelik baca

0,8%

1,4%

0,5

250 Ø mm PN 10-16 Gövdesi pik döküm, küresi dolu paslanmaz çeli kten, tam geçişli, paslanmaz çelikten veya teflon tabak yay takviyeli contalı, üç parçalı, flanşlı küresel vana (TS 3148)

2,3%

4,3%

2

Metal Körüklü Glob Vana (PN-16) DN250

1,2%

2,2%

1

Pn 16 dinamik balans vanası flaşlı 250 Ø mm

0,7%

1,3%

0,5

Değişken devirli ( frekans konvertörlü )Islak Rotorlu sirkülasyon pompası (20-28) m3/h (5 - 10) mss (TS EN 16297/1-2-3)

2,4%

4,4%

2

36-80 (m3/h) 1-20 (mss) değişken devirli (frekans konvertörlü) kuru rotorlu sirkülasyon pompası (TS EN 16297/1-2-3)

0,5%

0,9%

0,5

90-250 (m3/h) 1-25 (mss) değişken devirli (frekans konvertörlü) kur u rotorlu sirkülasyon pompası (TS EN 16297/1-2-3)

1,7%

3,2%

1,5

Debisi 20-25 m3/h, basıncı 15-20 mss dalgıç tip pis su pompası (TS 12599)

0,8%

1,4%

0,5

DN 250 Üç yollu, PN 16, flanşlı bağlantılı, kontrol vana gövdesi

0,8%

1,6%

1

Entegre Yoğuşmalı Ekonomizörlü Üç Geçişli Çelik Kazan : Nominalkapasite :4,000,000.00 kcal Su rejimi : 90 / 70 C

27,9%

51,8%

25

Plakalı eşanjörü.Kapasite 4,00.000.00 kcal/ h Sekonder Devre : 90° C / 80°C

1,3%

2,4%

1

DOĞALGAZ İŞLERİ

0,8%

1,4%

0,5

MEVCUT KAZAN DAİRESİNDEKİ -ÇEŞİTLİ ÇAPTA BORU- K OLLEKTÖR -VANA - AZOT TANK-SU YUMUŞTAMA- CİHAZI VE ÇEŞİTLİ DEMİR İŞLERİNİN SÖKÜLEREK İDARENİN GÖSTERECEĞİ YERE NAKLEDİLMESİ.

1,6%

3,1%

1,5

MEVCUT KAZAN DAİRESİNDEKİ 4.000.000 ML KALORİ KAZ AN, BACA SÖKÜLEREK İDARENİN GÖSTERECEĞİ YERE NAKLEDİLMESİ.

2,1%

4%

2

M6M KANAL EPDM Conta

0,9%

1,8%

1

M10M KANAL EPDM Conta

1,1%

2,1%

1

6- İhaleye sadece yerli istekliler katılabilecektir.

7- İhaleye teklif verecek olanların, EKAP hesabına giriş yaparak ihale dokümanını indirmeleri zorunludur.

8- Teklifler, EKAP üzerinden teklif mektubu ile ihaleye katılım belgesi ve diğer ekler kullanılarak hazırlanacak ve e-imza ile imzalanarak ihale tarih ve saatine kadar EKAP üzerinden gönderilecektir.

9- İstekliler tekliflerini, her bir iş kaleminin miktarı ile bu iş kalemleri için teklif edilen birim fiyatların çarpımı sonucu bulunan toplam bedel üzerinden teklif birim fiyat şeklindevereceklerdir. İhale sonucunda, üzerine ihale yapılan istekliyle birim fiyat sözleşme imzalanacaktır.

10- Bu ihalede, işin tamamı için teklif verilecektir.

11- İstekliler teklif ettikleri bedelin %3’ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat vereceklerdir.

12- Bu ihalede elektronik eksiltme yapılmayacaktır.

13- Verilen tekliflerin geçerlilik süresi, ihale tarihinden itibaren 90 (Doksan) takvim günüdür.

14- Konsorsiyum olarak ihaleye teklif verilemez.

15- Diğer hususlar:

İhalede Uygulanacak Sınır Değer Katsayısı (N) : 1

Sınır değerin altında teklif sunan isteklilerin teklifleri açıklama istenilmeksizin reddedilecektir.

#ilangovtr Basın No ILN02509423