Haber Merkezi - Dilan ve Engin Polat çiftinin komşusu, seyir güzergahında bulunan aracını çekmemesi sonucu darp edildiği iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre, Engin ve Dilan Polat'ın evinde düzenlenen partide misafir olan Songül S.'nin bebeği aniden ateşlendi. Bebeği acilen doktora götürmek isteyen misafirler, M.A. isimli komşunun park ettiği araç nedeniyle site içerisinden çıkış yapamadı. Songül S., durumu çözmek için M.A.'nın evine giderek, aracını kaldırmasını istedi.

CHP'den 'Soylu' açıklaması: Dokunulmazlığı kaldırılarak yargılanmalı CHP'den 'Soylu' açıklaması: Dokunulmazlığı kaldırılarak yargılanmalı

Aracın yerinden kaldırılmamasıyla, Engin Polat olaya müdahil oldu. Gece saatlerinde, komşusunun itirazlarına rağmen evine girdi ve yüksek sesle sorular sorduktan sonra hızla ayrıldı. Bu esnada, M.A. ile Dilan Polat yolda karşılaştı ve komşusuna saldırdı. Olayı gören Engin Polat da müdahale ederek komşularını darp etti ve ölüm tehditleri savurdu.

Savcılık, İstanbul Anadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden alınan raporla M.A.'nın maruz kaldığı yaralanmanın hafif nitelikte olduğunu tespit etti. Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu hakkında da soruşturma yürütüldü ve takipsizlik kararı verildi. Dilan Polat için de "hakaret", "yaralama" ve "birden fazla kişiyle tehdit" suçlarından toplamda 8 yıl 4 ay hapis cezası talep edilirken, Engin Polat'a aynı suçların yanı sıra "konut dokunulmazlığını ihlal" suçu da eklenerek 11 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu.

Editör: Haber Merkezi