Haber Merkezi - Dışişleri Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güney kenti Refah'taki saldırılarla ilgili yayınladığı açıklamada, "Devam eden saldırılar, Gazze’deki insani trajediyi çok daha vahim boyutlara taşıyacak ve bölgede kalıcı bir ateşkesin teminine yönelik çabalara zarar verecektir" ifadelerine yer verildi. 

Dışişleri Bakanlığı, resmi internet sitesinden İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik hava saldırıyla ilgili bir açıklama yayımladı. "Bu harekatı, Gazze halkını kendi topraklarından sürme planının bir parçası olarak değerlendiriyoruz" sözlerinin yer aldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Erdoğan'ın Rize ziyaretinde muharip gemi görevlendirildi Erdoğan'ın Rize ziyaretinde muharip gemi görevlendirildi

"İsrail’in, Gazze şeridinde bugüne kadar gerçekleştirdiği yıkım ve katliamların ardından, güneydeki Refah kentine yönelik artan saldırılarından çok büyük endişe duyuyoruz. Bu harekatı, Gazze halkını kendi topraklarından sürme planının bir parçası olarak değerlendiriyoruz.

Devam eden saldırılar, Gazze’deki insani trajediyi çok daha vahim boyutlara taşıyacak ve bölgede kalıcı bir ateşkesin teminine yönelik çabalara zarar verecektir.

BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, uluslararası toplumu İsrail’i durdurmak için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz"

7 Ekim'de savaşın başlamasından bu yana milyonlarca Filistinli, saldırılardan kaçmak için Refah'a sığındı. Bölgedekiler, Refah'a yönelik bir kara harekâtından endişe duyuyor. 

Editör: Haber Merkezi