Dışişleri Bakanlığı, Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’nda yer alan ve İsrail tarafından alıkonulan Türk vatandaşlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Uluslararası sularda seyir halindeyken İsrail güçlerince el konulan teknelerde bulunan vatandaşlarımızın durumu yakından takip edilmekte ve gerekli tüm diplomatik girişimler sürdürülmektedir" ifadelerine yer verildi. Bakanlık, gelişmeleri yakından izlediklerini ve vatandaşların güvenliği için tüm adımların atıldığını vurguladı.
“Vatandaşlarımızın önümüzdeki günlerde serbest bırakılmaları beklenmektedir”
Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Uluslararası sularda seyrederken İsrail güçlerince el konulan teknelerde bulunan vatandaşlarımızın durumu yakından takip edilmekte ve gerekli tüm girişimler yapılmaktadır.
İsrail’deki dini bayramlar sebebiyle işlemlerin tamamlanmasında bazı gecikmeler yaşanması ihtimali olmakla beraber, vatandaşlarımızın önümüzdeki günlerde serbest bırakılmaları beklenmektedir.
Vatandaşlarımızın bu süreçte herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamaları veya sağlık sorunu yaşamamaları amacıyla her türlü tedbirin alınması sağlanmaktadır."




