Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM), "İletişim Başkanlığından Epstein'le ilgili paylaşımlara erişim engeli getirildiği" iddiasına yanıt verildi.

AKPM'nin AİHM Raportörü Vlasenko’dan Osman Kavala açıklaması: Derhal serbest bırakılmalı
AKPM'nin AİHM Raportörü Vlasenko’dan Osman Kavala açıklaması: Derhal serbest bırakılmalı
İçeriği Görüntüle

DMM'den açıklama

DMM'nin X hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında yer alan 'İletişim Başkanlığından Epstein'le ilgili paylaşımlara erişim engeli getirildiği' iddiası dezenformasyon içermektedir.

Uygulanan erişim tedbiri, kamuoyunu yanıltmaya yönelik kirli bilgileri dolaşıma sokan hesaplar için alınmıştır. İddiaya konu haber başlığı ile verilen içerik arasında açık bir çelişki bulunmakta, haber metni doğruyu ortaya koymasına rağmen kullanılan başlık kasıtlı bir çarpıtma içermektedir. Kamuoyunun, bağlamından koparılarak servis edilen bu tür yanıltıcı içeriklere itibar etmemesi önemle rica olunur."

Muhabir: Esin Özdemir