Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Arçelik ve YongaTek işbirliğinde yerli çip tasarımına başlandı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle Arçelik ve YongaTek işbirliğinde yerli çip tasarımına başlandı

Haber Merkezi -  Yeni güne yükselişle başlayan Dolar/TL, 30,6830'a kadar artış kaydederek tarihi zirvesini yeniledi. Euro/TL ise yüzde 0,09 yükselişle 33,0768'den el değiştirdi.

Dün yatay bir seyir izleyen doların satış fiyatı 30,5960 lira, euronun satış fiyatı ise 33,0010 lira olmuştu. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, dün gerçekleştirilen toplantıda, yeni dönemin ilk Enflasyon Raporu'nu açıkladı. 

Toplantıda, parasal sıkılığın fiyatlama davranışlarına yansımasının öngördüklerinden daha güçlü olduğunu vurgulayan Karahan, faizlerde indirim ya da artışın kısa vadede planlamadığına işaret etti. 

Öte yandan, 2024, 2025 ve 2026 yıl sonu enflasyon tahminlerinin bir önceki rapordaki haliyle korunduğunu kaydeden Karahan, 2024 yıl sonu tahmininin yüzde 36, 2025 yıl sonu tahmininin ise yüzde 14 olduğunu ifade etti. 

Toplantıda Karahan'a eşlik eden TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay ise enflasyon hedefinin neden değiştirilmediğine ilişkin şunları söyledi: 

"Ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti mevduat faizi linki kopmuş, politika faizi enflasyon linki kopmuş, faiz kur linki kopmuş durumda. Biz yedi aydır kopan linkleri tekrar ihdas ediyoruz. Bu bağlar tekrar ihdas edilecek."
 

Editör: Haber Merkezi