Haber Merkezi - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze'de planlanan gıda yardımlarının ulaştırılmasındaki gecikmelerin şiddetli açlık yaşayan Gazzelileri çaresiz bıraktığını bildirdi.

Gazze'nin Han Yunus bölgesindeki Nasır Hastanesi çevresinde süren ağır askeri operasyonlara rağmen DSÖ ve ortaklarının dün oradaki bin hasta için temel tıbbi malzeme sağlamayı başardığını belirten Ghebreyesus,  hastaneye gıda da ulaştırmaya çalıştıklarını fakat bunu gerçekleştiremediklerini belirtti. 

Ghebreyesus, paylaşımında, "Bu gibi gecikmeler savunmasız durumdaki hastaların sağlık risklerini artırıyor ve sağlık personelinin işlerini aksatıyor" diye kaydetti.

Ayrıca, Nasır Hastanesi'nin şu anda 400 kadar hastaya hizmet verdiğini ekleyen Ghebreyesus, burada büyük tıbbi malzeme, yakıt ve gıda eksikliği olduğunu vurguladı. 

MSB duyurdu! Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 15 terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu! Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde 15 terörist etkisiz hale getirildi

Genel Direktör Ghebreyesus, sözlerini, "Bu durum, şiddetli açlık da dahil cehennem koşullarında yaşayan Gazze'deki insanların son derece çaresiz olduğunu vurguluyor" diye tamamladı. 

Editör: Haber Merkezi