Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Doğan Kitap iş birliğiyle düzenlenen törende, 2007 yılından bu yana verilen Duygu Asena Roman Ödülü sahibini buldu. Bu yılki ödül, "Yüreğin Kabarmış" isimli romanıyla Nazlı Doğan Özsöz’e takdim edildi.
Kadın hareketinin öncü isimlerinden Duygu Asena’nın anısını yaşatmak ve edebiyata nitelikli eserler kazandıran yazarları onurlandırmak amacıyla düzenlenen tören, Beşiktaş’ta bulunan Beltaş Kitap Kafe’de gerçekleştirildi. Ödül törenine; seçici kurul üyelerinden Jüri Başkanı Asuman Kafaoğlu Büke, akademisyenler Nüket Esen ile Sibel Irzık, eleştirmen Ömer Türkeş, yazar Defne Suman ve Doğan Kitap Yayın Direktörü Cem Erciyes katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Doğan Kitap Yayın Direktörü Cem Erciyes, bu tür ödüllerin yeni romancıların sesinin duyulması açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek Beşiktaş Belediyesi’ne katkıları için teşekkür etti.
Ödülünü Jüri Başkanı Asuman Kafaoğlu Büke'den alan yazar Nazlı Doğan Özsöz, Duygu Asena'nın fikirleriyle kurulan bir çatının altında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ödülün kendisi için edebi tatminin yanı sıra politik bir selamlaşma niteliği de taşıdığını ifade etti.
Yazarın ilk romanı olan "Yüreğin Kabarmış", kadınlık deneyimlerini ve kuşaklar arası yaraları işleme biçimi nedeniyle seçici kurul tarafından oy birliğiyle ödüle layık görüldü.




