Haber Merkezi - Artan hayat pahalılığından gelinlik satışları da etkilendi. En ucuz gelinliğin 12 bin liradan başladığını söyleyen gelinlik satıcıları, satışlarının bu yıl yarı yarıya düştüğünü belirtti. 

Opel, bayilerininn kurumsal kimlik konseptini yeniledi Opel, bayilerininn kurumsal kimlik konseptini yeniledi

ANKA'dan Tenzile Aşçı'nın haberine göre, gelinlik satıcıları, satışlarının geçen yıla göre yüzde 50-60 oranında düştüğünden, satış yapmakta zorlandıklarından dert yandı. 

Gelinlik satıcısı Gülgün Bilir, sektörün her geçen yıl daha da kötüye gittiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“28 yıldır bu işi yapıyorum. Her gelen sene geçen seneyi aratıyor. Normal sezonu yaşamıyoruz zaten. Eskisi gibi satışlarımız yok. Satışlarımız bir yıl içinde yüzde 60-70 düştü. Ciddi bir rakam. Hiç sezon gibi değil. Şu anda sakin geçiyor. Bayram sonrasını bekliyoruz. Gelinliklerimizin fiyatı 18-20 bin liradan başlıyor sınırı yok ama ortalama 20 bin ila 30 bin lira arası.”

Çakarsın: Ortalama bir gelinliğin maliyeti 20-25 bin lira arasında

12 yıldır gelinlik sektöründe çalıştığını ifade eden İsmail Çakarsın ise şöyle dedi: 

“Geçtiğimiz sezonlara göre bu yıl satışlarımız daha düşük. Yüzde 50’ye yakın bir oran. Gelinlikçilerin durumu sıkıntılı. Ortalama bir gelinliğin maliyeti 20-25 bin lira arasında oluyor. Bizim de satışlarımız 35-40 bin lira civarında oluyor. Tabii ki müşterilerin de alma bütçeleri zorlanıyor.”

Editör: Haber Merkezi