İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs için Taksim’e çelenk bırakmak isteyen Emniyet Teşkilatı Sendikası’na izin çıkmadı. Sendikadan yapılan açıklamada, "Hayatın her alanında emniyet çalışanlarını temsil etmeye devam edeceğiz. Emniyet teşkilatı çalışanları da emekçidir" ifadeleri yer aldı. 

"Teşkilatın sesi olmaya devam edeceğiz"

Edirnekapı Polis Şehitliği’ni ziyaret eden Sendika Genel Başkan Yardımcısı Ali Bütün, "Yasal başvuru yapmamıza rağmen izin verilmemesi nedeniyle Edirnekapı Polis Şehitliği'nde bu vatan için kurşun yemiş, can vermiş emekçilerimizi bir kez daha yüreklerimizde anmak istedik" diye konuştu. 

Sendikanın sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

Nijerya Devlet Başkanı Tinubu, Senegalli mevkidaşı Faye'yi kabul etti Nijerya Devlet Başkanı Tinubu, Senegalli mevkidaşı Faye'yi kabul etti

"İstanbul Valiliği'ne zamanında gerekli resmi müracaatları yaparak, Emniyet Teşkilatında çalışan emekçilerinin sesi olmak ve 1 Mayıs'ın normalleşmesine katkı sağlamak için Taksim Meydanı'na çıkmak isteğimizi dile getirdik. Müracaat eden tüm sendikaların, Taksim Anıtı’na çelenk koymasına ve basın açıklamasına izin verilmesine rağmen sendikamıza izin verilmemiştir. Bizi Saraçhane Meydanı'na yönlendirmeye çalışanlara diyoruz ki; sizlerin oyununa gelmeyeceğiz. Bu teşkilatın sesi olmaya devam edeceğiz, sahipsiz bırakmayacağız. Diğer tüm hizmet sınıflarında bulunan memur sendikalarına izin verilirken Emniyet Teşkilatını temsilen yapılan tek başvurunun reddiyle mevcut durumun normalleştirilmesi engellenmiştir. Hayatın her alanında emniyet çalışanlarını temsil etmeye devam edeceğiz. Emniyet teşkilatı çalışanları da emekçidir. Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyoruz."

Aralarında TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve Memur-Sen'in de yer aldıüı 12 sendika ve meslek örgütü Valilik’ten izin alarak dün Taksim Anıtı'na çelenk koymuştu.

Editör: Esin Özdemir