Trabzonspor, Karadağlı savunma oyuncusu Stefan Savic ile 3 yıllık anlaşma sağladı Trabzonspor, Karadağlı savunma oyuncusu Stefan Savic ile 3 yıllık anlaşma sağladı

Aten2Atila Güvenç - Avrupa Engelliler Golf Birliği'nin (EDGA) düzenlediği Alman Uluslararası Erkekler ve Kadınlar Engelliler Şampiyonasında; Engelliler Golf Milli takımı sporcularımızdan Mehmet Kazan Gross'da şampiyonluğu kazandı.
Almanya’nın Leipzig şehri Golf Park Leipzig’de 2 tur olarak düzenlenen turnuvanın ikinci raundu olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Şampiyona, ilk raund üzerinden değerlendirildi ve birinci raundu 73 (+1) gross skorla oynayan Mehmet Kazan kendi Gross kategorisinde birinci sırada yer aldı. Engelli Milli sporcumuz Mehmet Kazan elde ettiği bu skorla, EDGA Alman Uluslararası Erkekler ve Kadınlar Engelliler Şampiyonası’nda şampiyon olarak kupanın da sahibi oldu. 
Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Danimarka, Avusturya, Belçika ve Slovenya’dan katılan 42 erkek, 42 kadın sporcu yer aldığı turnuvada ayrıca Engelli Türk golfçümüz Karahan Yıldırım da stableford kategoride 41 stableford puanla birinciliği elde etti. Turnuvada ülkemizi, TGF Genel Sekreteri Ufuk Birdal Alvaç önderliğinde; AtenEngelliler Golf Milli takımı sporcularımızdan Mehmet Kazan ve Karahan Yıldırım temsil etti.
Geride bıraktığımız 2023 yılında yurtiçi ve yurt dışında yıl birçok şampiyonluk Mehmet Kazan; 2024 yılında  Avrupa Engelliler Golf Birliği EDGA‘nın düzenlediği 24. Engelliler için İtalyan Açık, İtalya’nın Ancona bölgesinde Conero Golf Kulübü’nde 12 Nisan’da  ve İngiltere Bedfordshire’da bulunan Woburn Golf Kulübü’nde 15 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen The G4D Open'a ülkemiz adına katılmıştı.

Editör: Atila Güvenç