Haber Merkezi - Kasım 2023'te kara para aklama suçundan tutuklanan Dilan Polat ve Engin Polat çifti hakkında, yeni bir iddia daha ortaya atıldı. Fenomen Banu Parlak'ın güzellik merkezine yapıln silahlı saldırı nedeniyle de suçlanan  ve 8 yıl daha hapsi istenen Engin Polat'a, sürpriz bir telefon geldi. Buna göre Polat'a, saldırıdan 19 gün sonra Maltepe Cezaevi'nden sürpriz bir telefon geldi. Dinlemeye takılan görüşmede ise, Barış Boyun ve çetesi hakkında konuşuldu.

Banu Parlak'ın 4 saat arayla dükkanı 2 kez taranmış ve tetiği çekenlerin ardından "Daltonlar çetesi" çıkmıştı. Saldırı emrini verdiği iddia edilen Engin Polatın yaptığı telefon görüşmesinde, Fatih Gezer isimli kişi Polat'a "Bu Can Dalton bu Barış'a ulaşacak kişiler var. Ben onlarla konuştum. Şu an durdu gibiler ama bak sana şunu söylüyorum. Bunlar sana nasıl temas etti. Onu da bilmiyorum da" diye sordu.  Kanal D Haber'in haberine göre ise aracılar üzerinden, baba Sezgin Polat iletişime geçilmiş ve  Sezgin Polat, kara para soruşturmasından tutuklandıktan 10 gün sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne getirilip sorgulanmasının nedeninin de bu olduğu belirtilmişti. Banu Parlak'ın iş yerinin kurşunlanmasının ardından ise, Dilan ve Engin Polat'ın iş yerlerine iki gün arayla ateş açılmıştı.

Dilan Polat-3

Aynı isim cezaevinden bir gün sonra tekrar arayarak "Seni bir Yıldıray diye biriyle konuşturmak istiyorum da sen arar mısın onu? Bu Barışların kardeşi, ben dedim ki bak Kasım'a kadar bekleyin bir ateşkes yapın. Tamam bak şöyle senle sadece konuşacak. Şu an için ateşkes bir dursun. Baba benim derdim o tamam mı, namludan bir şey çıkmasın be kardeşim. Hani derdim ne biliyor musun? Senin vücuduna ok dönmesin üç dakika beş dakika konuş Kasım'a kadar bunlar bekleyecek. Ben çıkınca bunlarla oturacağım. Muhammet var, Yıldıray var, Koray var, bunlar direkt o İtalya'daki Barış ile şey hatta ben" dedi.

Engin Polat ise "Şey kardeşim sen numarayı ver tamam telefonla da çok konuşmanın bir gereği yok" diye yanıt verdi. Parlak'ın ardından Polatların iş yerlerini kurşunlayanların arkasındaki isim de araştırılıyor. Savcılık kaynaklarına göre bu saldırının ardından Barış Boyun çıkabilir. Çünkü Parlak'ın iş yerini kurşunlattıran Polatlardan daha fazla para talep ettiği için anlaşmazlık yaşandığı belirtiliyor.

İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhbir’e Erdoğan'dan taziye mesajı İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhbir’e Erdoğan'dan taziye mesajı

banu parlak-1

Editör: Haber Merkezi