Cumhuriyet gazetesi yazarı Dr. Erdal Atabek, 31 Mayıs'ta bir süredir tedavi gördüğü hastanede 94 yaşında hayatını kaybetti.

Bakan Tunç: Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir Bakan Tunç: Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayanlar dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir

Cumhuriyet gazetesinde yer alan haberde, gazetenin İstanbul merkez binasında düzenlenen törene gazetenin yazarları, çalışanları ve Cumhuriyet Vakfı yöneticileri katıldı. Törende Erdal Atabek'in eşi Nuriye Atabek, kızı Can Canko, torunu Ege Can Canko törende hazır bulundu.  Siyasiler ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de törene katılanlar arasındaydı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TTB Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut, İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, Eski Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Raşit Tükel, Alp Selek; Ercan Karakaş, Süleyman Çelebi ve birçok isim törende yerlerini aldı.

Atabek'in cenazesi Şişli Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Silivri Çanta Köyü'nde defnedilecek.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar