Haber Merkezi - Yüzde 56'lık oy oranıyla CHP'den Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu bugün düzenlenen devir teslim töreni ile mazbatasını halkın katılımı ile aldı. Beşikçioğlu saat 11.00'deki tören sonrası resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görev süresince gerçekleştireceği uygulamaları paylaştı. 

Erzincan Valiliği sırasında Vali Recep Yazıcıoğlu'nun yapılması için büyük emek harcadığı Başpınar Köprüsü'nün konu edildiği bir dizi olan 2003 tarihli Köprü dizisi ile dizinin devamı niteliğinde olan 2009 tarihli Köprü filminde sıradışı bir vali olan Faruk Yazıcı canlandıran Erdal Beşikçioğlu, filmdeki gibi vatandaş ile protokol uygulamasını kaldıracağını açıkladı. Beşikçioğlu konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: 

"Seçim çalışmalarında bana herkes Vali filmindeki gibi vatandaşla doğrudan iletişim kuran bir yönetim istediklerini söyledi. Artık belediyede protokol kapıları falan olmayacak. Filmdeki uygulamaların gerçeğe dönüşmesini istiyor vatandaş."

Başkan Beşikçioğlu Etimesgut'ta üç üniversite bulunmasına rağmen öğrenci yurdu bulunmadığını bu sorunu gidermek için belediyenin yurt inşa edeceğini açıkladı. Beşikçioğlu, ilçedeki yurttaşlar için sosyal ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesi için çalışmalara başlandığını duyurdu:

"Eğitim seviyesi yüksek bir nüfus olmasına rağmen sosyal ve kültürel etkinlikler sınırlı. Etimesgut'ta oturanlar, etkinlikler için merkeze gitmek zorunda. Biz Etimesgut'ta sosyal ve kültürel etkinlikleri başlatacağız, vatandaşlarımız merkeze gitmek zorunda kalmayacak"

"Etimesgut'ta 3 tane üniversite var, ayrıca diğer üniversiteler de komşu ilçelerde ama Etimesgut'ta 1 tane bile öğrenci yurdumuz yok. Öğrenci yurdu açacağız."

Yargı dizisinde gönderme: "Yargı kararlarıyla serbest kalan birini..." Yargı dizisinde gönderme: "Yargı kararlarıyla serbest kalan birini..."

"Eryaman Metrosu ile Çayyolu Metrosu'nu bağlayacak raylı sistem projesini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağız."

Muhabir: Haber Merkezi