Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünu Ankara’da düzenlenen mitinge katıldı.

Pankart krizi

TELE1'de yer alan haberde, İsrail, AKP’nin bir mitinginde de daha protesto edildi.

İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak

Mitingde yer alan bir grup kadın, iktidarın İsrail ile ticari ilişkilerine devam etmesine tepki gösterdi. ‘İsrail ile ticareti kes’ ifadesinin yer aldığı bir pankart açan kadınlar, slogan atarak seslerini Erdoğan’a duyurmaya çalıştı.

Polisler müdahale etti

Ancak o sırada miting alanında görevli olan polisler, hızla pankarta doğru hareket ederek, kalabalığa müdahale etti. Polis tarafından pankart indirilirken, protestoda yer alan yurttaşlar ise yaka paça dışarı çıkarıldı.

İktidar protestolara sessiz

AKP’de İsrail ile ilgili protestolar daha önce de gündeme gelmişti. Erdoğan’ın, Sakarya mitinginde yine bir grup protestocu, İsrail ile ticari ilişkilerin sonlandırılması için pankart açmıştı. Miting alanında görevli polisler pankartı apar topar kaldırırken, protestocuları gözaltına almıştı.

Bir başka protesto ise Bakan Özhaseki’nin Bursa’daki ziyaretinde gerçekleşmişti. Yine İsrail ile ilişkilere tepki gösteren bir grup pankart açmıştı. O gruba da polis müdahale ederken 3 kişi gözaltına alınmıştı.

"Gözaltı olmadı"

Öte yandan pankart protestosuyla ilgili açıklama yapan İletişim Başkanlığı, herhangi bir gözaltı olmadığını belirtti. Protestocuların alanda dışarı çıkarıldığı belirtilen açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Ankara Mitinginde pankart açanlar gözaltına alındı” iddiası doğru değildir. Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen Büyük Ankara Mitinginde izinsiz pankart açan 5 kişilik bir grup, herhangi bir provokasyona mahal vermemek maksadıyla miting alanı dışına çıkarılmış ve güvenli bir şekilde alandan ayrılmaları sağlanmıştır. İddia edildiği gibi şahıslara yönelik gözaltı veya herhangi bir işlem söz konusu değildir” denildi.

Erdoğan Miting

Editör: Haber Merkezi