Haber Merkezi - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, marketlerde veya kasaplarda satılan kıymaların, hayvan kesiminden sonra 6 gün içinde işlenmiş olması gerekmesine rağmen, Et ve Süt Kurumu'nun ithalatçı firmalarla 8 gün üzerinden sözleşme yapmasına ilişkin yaptığı konuşmada, “Halkımızın en temel ihtiyacı olan gıdanın dahi güvenliği sağlanamamış, insan sağlığı hiçe sayılmıştır. Gıda arz zincirinin her aşamasında hijyen kurallarının eksiksiz uygulanması, gıda güvenliğinin sağlanması şarttır” dedi.

CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adem, ekonomik krize dikkat çektiği açıklamasında,  “Yoksulluğun ve hayat pahalılığının her geçen gün daha da arttığı bir dönemde, halkımızın en temel hakkı olan gıda güvenliği ve sağlıklı beslenme hakkı ayaklar altına alınmıştır. Zaten gelir seviyelerindeki düşüş nedeniyle ulaşılmaz bir besin maddesi haline gelen et, şimdi de hijyen skandalıyla tüketicilerin karşısına çıkmıştır" ifadelerini kullandı. 

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu

Söz konusu durumun akıl tutulması olduğunu belirten Adem, Resmi Gazete'ye işaret ederek, şunları söyledi:

"Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 27 Aralık 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği açık bir şekilde belirtmektedir ki; marketlerde veya kasaplarda satılan kıymaların, hayvan kesiminden sonra 6 gün içinde işlenmiş olması gerekmektedir. Ancak Et ve Süt Kurumu bu yönetmeliğe aykırı davranmış, ithalatçı firmalarla 8 gün üzerinden sözleşme yapmış, hatta 9'uncu güne sarkması durumunda dahi bu hijyen ihlalini görmezden gelmiştir."

Editör: Haber Merkezi