Haber Merkezi - Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, İspanyol basınından Marca'ya açıklamalarda bulundu. Kariyerine dair hayaline ilişkin de konuşan Turan, "Hayalim sadece bir şeyler kazanmak değil, ülkemin kaderini değiştirmek" dedi.

Türk futbolunda bir şeyleri değiştirmek istediğini vurgulayan Turan, şöyle konuştu: 

Beşiktaş ve Galatasaray, PFDK'ya sevk edildi Beşiktaş ve Galatasaray, PFDK'ya sevk edildi

"Hayalim sadece bir şeyler kazanmak değil, ülkemin kaderini değiştirmek. İnsanların Arda takımının çok iyi oynadığını söylemesini istiyorum. Sadece kendi takımıma değil herkese örnek olmak istiyoruz. Tabii ki ben Cruyff değilim, onun gibi olamam ama Türk futbolunda bir şeyleri değiştirmek istiyorum."

"Diego Simeone'nin beş defans oyuncusunu deneyeceğiz"

Öte yandan, çok çalıştıklarına dikkat çeken Turan, yeni deneyeceği sistemi şöyle anlattı:

"Savunmada yaptığım şey Simeone'nin 4-4-2'si ama ona neden şimdi 5-3-2 ile oynadığını sordum. Bu yöntemi beğendiğini söyledi. Bende çok beğendim. Türk futbolunun geleceği için çok güzel bir örnek olacağını düşünüyorum. Çünkü yetenek açısından istediğimizin biraz altında bir seviyedeyiz ve gelişmek için savunmadan başlamamız gerekiyor, arkamızda çok sayıda oyuncu olması gerekiyor. Çok çalışıyoruz ve diğer harika antrenörler üzerinde çalışıyoruz, bu yüzden Diego Simeone'nin beş defans oyuncusunu deneyeceğiz. Hücumda 4-3-3, 4-3-1-2 veya 4-3-1-2 ile devam edeceğiz. Takıma bağlı olarak 5-4-1. Ama artık sistem o kadar da önemli değil."

Editör: Haber Merkezi