Haber Merkezi - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'nin ruhsat sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Bakan Koca, Pendik'teki ziyaretleri sırasında bir kişinin "LÖSANTE'ye neden tam ruhsat vermiyorsunuz?" şeklindeki sorusuna cevap verdi. 

"Lösemi hastalarına özel hastaneyi kullanmak üzere ne kadar yatak istiyorlarsa, ne kadar lösemi hastalarına özel hematolog istiyorlarsa sonuna kadar yoğun bakım dahil açığız" diyen Koca, "Lösemi hastalarının yanında, kadın doğum doktoru, yatağı, ortopedi ve diğer branşları lösemi hastalarını istismar ederek istememeliler" diye belirtti. 

Bakan Koca, lösemi haricindeki diğer hastalıklarla ilgili hastane istemenin istismar olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

Şırnaklı kadının yumurtalığındaki gebelik kesesi operasyonla alındı Şırnaklı kadının yumurtalığındaki gebelik kesesi operasyonla alındı

"Sizi de istismar etmesinler. Lösemi yatağı için sonuna kadar, lösemi hastaları için hematoloji ve benzeri hekim istihdamından sonuna kadar, ama kadın-doğum, ortopedi, beyin cerrahisi gibi branşlarla ilgili lösemili hastalarımızı istismar ederek onun kapısını, parayla ettikleri hizmetlerin önünü açmasınlar." 

Editör: Haber Merkezi