Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla ‘fon’ krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Süreci “yüzyılın dolandırıcılığı” olarak nitelendiren Erbakan, iddiaların merkezindeki isimlerin içeriden yardım aldığını savundu.

YENİ Partili Deniz Yavuzyılmaz'ın eşi hakkında soruşturma başlatıldı
YENİ Partili Deniz Yavuzyılmaz'ın eşi hakkında soruşturma başlatıldı
İçeriği Görüntüle

“İçeriden yardım almadan bu kadar pervasız olmaları mümkün değil”

Erbakan, yurttaşların mağdur edildiğine dikkat çektiği açıklamasında iddialara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Fon krizi son kriziniz olsun. ‘Ekonomi Yüzyılı’nda yüzyılın dolandırıcılığı yaşanıyor. Bu dolandırıcılık, ‘organize işler’ kapsamındadır. ‘Sazan Sarmalı’na alınan ise devlet değil vatandaşlardır. Borsa İstanbul’daki değer kaybı 3 trilyon lirayı aştı. Fonlardan hortumlanan ise 1 trilyon lira. Bunun 400 milyar lirasının yabancı yatırımcı görünümüyle legal yollarla yurt dışına çıkarıldığı iddiaları doğru mu? ‘İçeri’den yardım almadan bu kadar pervasız olmaları, ‘yukarılar’dan himaye görmeden bu kadar servet yapmaları mümkün değildir.”

“Sorumlular sahilde ıslık çalıyor”

Olayın siyasi sorumluluğuna işaret eden Erbakan, Devlet Denetleme Kurulu ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun süreçteki denetim eksikliğini eleştirerek açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bu soygunun siyasi sorumluluğunu kim üstlenecek? Birkaç yandaş aileyi ifşa etmekle bu hesap kapanmaz. ‘Sayın Cumhurbaşkanı çok öfkeli’ demekle sorumluluk bitiyor mu?! Devlet Denetleme Kurulu harekete geçirilecekmiş. Sermaye Piyasası Kurulu’ndan hesap sorulacakmış. Kimsenin yaptığı yanına kalmayacakmış! …mış …mış …mış İyi de bunlar zaten dolandırılmadan önce yapılması gereken ‘rutin işler’ değil miydi? Bu vurgunun hesabını en kararlı şekilde biz soracağız. Dudak uçuklatan rakamların peşini bırakmayacağız. Atı alan Üsküdar’ı geçti. Sorumlular sahilde ıslık çalıyor.”

Kaynak: ANKA