İstanbul’un Fatih ilçesinde giyim mağazası olarak kullanılan 5 katlı bir binanın çatı katından kopan beton parçaları yola düştü. Nişanca Mahallesi’nde yaşanan olay sonrası bölgeye itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi.
Fatih’te çatı katından kopan beton parçaları sokağa düştü
Olay, Fatih Nişanca Mahallesi Nişanca Bostanı Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokakta bulunan ve giyim mağazası olarak kullanılan 5 katlı binanın çatı bölümünden kopan beton parçaları yola savruldu.
Beton parçalarının düşmesi çevrede kısa süreli endişeye neden olurken, durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve belediye ekipleri yönlendirildi. Ekipler, binanın çevresinde olası yeni parça düşme riskine karşı güvenlik önlemi aldı.
İstanbul Fatih’te ekiplerden güvenlik önlemi
İtfaiye ve belediye ekipleri, binanın bulunduğu sokakta çevre güvenliğini sağlayarak yola düşen beton parçalarını topladı. Sokakta temizlik çalışması yapılmasının ardından bölgedeki riskli alan kontrol altına alındı.
Benzer olaylarda bina cepheleri, çatı bölümleri ve dış yüzeylerde oluşabilecek kopmaların hem yayalar hem de araçlar için tehlike oluşturabileceği belirtiliyor. Özellikle eski yapılarda dış cephe ve çatı kontrollerinin düzenli yapılması, olası risklerin erken fark edilmesi açısından önem taşıyor.
Ekiplerin olay yerindeki çalışmasının ardından sokakta güvenlik tedbirleri kontrollü şekilde sürdürüldü. Binayla ilgili gerekli incelemenin belediye ekiplerince değerlendirileceği öğrenildi.




