Fenerbahçe, yeni sezon kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarına devam ederken mevcut kadrodaki yabancı oyuncu fazlalığını azaltmak için de harekete geçti. Sarı-lacivertli yönetimin, kontenjan konusunda rahatlamak amacıyla 3 futbolcuyla yollarını ayırmayı planladığı öğrenildi.

PSG'den Arda Güler için 115 milyon euroluk teklif iddiası: Fenerbahçe'ye büyük pay
PSG'den Arda Güler için 115 milyon euroluk teklif iddiası: Fenerbahçe'ye büyük pay
İçeriği Görüntüle

Ayrılık ihtimali en yüksek isimler arasında kaleci Dominik Livakovic, sağ bek Ognjen Mimovic ve savunma oyuncusu Rodrigo Becao öne çıkıyor.

Livakovic için 4 milyon euroluk beklenti

Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic için yaklaşık 4 milyon euro bonservis bedeli beklentisi bulunuyor. Sarı-lacivertli yönetimin, gelecek teklifleri bu doğrultuda değerlendirmesi bekleniyor.

Mimovic yeniden kiralanacak

Ognjen Mimovic'in ise yeni sezonda yeniden kiralık olarak gönderilmesi planlanıyor. Genç sağ bekin takımdan ayrılması, Fenerbahçe'nin U23 kontenjanında da daha fazla hareket alanına sahip olmasını sağlayacak.

Rodrigo Becao konusunda ise farklı bir süreç yürütülüyor. Brezilyalı savunmacının sözleşmesinin feshedilmesi için taraflar arasındaki görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

İsmail Yüksek için satış düşünülmüyor

Öte yandan Fenerbahçe'de İsmail Yüksek konusunda ise karar net. Fransa ve İngiltere'den talipleri bulunan milli futbolcu için sarı-lacivertli yönetimin satışa sıcak bakmadığı öğrenildi.

Fransız basınında yer alan haberlere göre Fenerbahçe yönetimi, 27 yaşındaki orta saha oyuncusunu takımda tutma kararı aldı. İsmail Yüksek'e gelen tekliflerin geri çevrileceği ifade edildi.

Teknik direktör İsmail Kartal'ın da deneyimli orta sahanın ayrılmasına olumlu yaklaşmadığı ve olası transferinin gerçekleşmesini istemediği aktarıldı. Başkan Aziz Yıldırım'ın da İsmail Yüksek'in satışına onay vermediği ve gelen teklifleri veto ettiği belirtildi.

Bu gelişmelerin ardından İsmail Yüksek'in yeni sezonda da Fenerbahçe forması giymesi bekleniyor.

Muhabir: Tolga Çifci