Haber Merkezi - 7-10 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan ve ilkş yapılacak olan Fethiye Film Festivali'ne geri sayım başladı. Festivalde gösterilecek olan filmler ve  film gösterim programı da açıklandı. Belgesel, kurgu, animasyon ve deneysel türlerin tamamına kendi Gösterim Seçkisi içinde yer veren festivalin gösterim programında 30 kısa metrajlı film ve 4 uzun metrajlı film yer alıyor.

405900021_122123979848050517_5227760447413138275_n-1024x1024

Film gösterimlerinin yanında, festival bünyesinde üç ayrı mekanda düzenlenecek4 farklı etkinlik ise, festivalin içeriğini zenginleştiriyor. Fethiye Fotoğraf Ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD)’nin organizasyonuyla hayata geçen festival bünyesindeki tüm film gösterimleri ile düzenlenecek konferans ve söyleşiler ücretsiz olarak izleyici ile buluşacak. Film Gösterim Programı içerisinde 30 kısa film sinemaseverlerle buluşurken, “Özel Gösterim” kuşağında Türkiye ve dünya film festivallerinde ses getirmiş, ödüller kazanmış uzun metrajlı filmlere yer veriliyor.

image-w856

Yönetmenliğini Selcen Ergun’un yaptığı, başrolünde Merve Dizdar’ın boy gösterdiği “Kar ve Ayı”; uzun metraj belgesel formatında Türkiye ve dünyada ses getiren, yönetmenliğini Fırat Özeler’in yaptığı “Kavur” belgeseli; Çiğdem Sezgin’in yönetmenliğindeki, başrollerinde Nurcan Eren, Fırat Tanış ve Tarık Papuççuoğlu’nun yer aldığı “Suna” ve Ceyhan Kandemir’in yönetmenliğini üstlendiği “Ruhun Lekesi” filmleri festivalin “Özel Gösterim” kuşağında sinemaseverlerle buluşacak uzun metrajlı filmler. 4 gün boyunca günde 4 seansla izleyicilere sinema keyfi yaşatmayı arzulayan FFF’nin film gösterimleri, festivalin gösterim sponsoru olan Aksin Sinemaları’nda gerçekleşecek.

Göreme Açık Hava Müzesi kayadan oyma kiliseleri ve duvar resimleriyle turistleri çekiyor Göreme Açık Hava Müzesi kayadan oyma kiliseleri ve duvar resimleriyle turistleri çekiyor

film programı

Editör: Deniz Ali Tatar