Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Osmaniye'de ziyaretlerde bulundu

Haber Merkezi FİSKOBİRLİK Genel Müdürü Turgay Çakmak, üreticilerden, ürünlerini ileride mağdur olmamak için bir sepet fındık karşılığı sigortalatmak suretiyle güvence altına almalarını istediklerini vurguladı. 

Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) özellikle fındık tarımında üretici açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Çakmak, TARSİM'in devlet tarafından çiftçilerin ürünlerinin doğa olaylarına karşı korunması amacıyla kurulduğunu ekledi.

"Başta fındık olmak üzere çiftçilerimizin zararları bu sistem tarafından karşılanıyor" diyen Çakmak, "2004, 2014 ve 2018 yıllarında zirai don hasarları meydana gelmişti. Üreticilerimiz o yıllarda bu sistemi pek bilmediği için mağduriyet yaşadılar" ifadelerini kullandı.  

Öte yandan, açıklamasında tarım sigortasına olan ilginin giderek arttığını kaydeden Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son yıllarda üreticilerimiz de bu konuda bilinçlenmeye ve TARSİM'in değerini yavaş yavaş anlamaya başladı. Çiftçilerimize çağrıda bulunuyoruz; üreticilerimizin ileride mağdur olmamaları için bir sepet fındık karşılığı ürünlerini sigortalatmak suretiyle güvence altına almalarını istiyoruz." 

Editör: Haber Merkezi