Haber Merkezi Fransa'nın, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'ye ek 600 ton yardım göndereceği bildirildi.

Fransa'da 9 Kasım'da düzenlenen Gazze için Uluslararası İnsani Konferans'ta alınan kararların takibine ilişkin video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Avrupa Birliği, Afrika Birliği, Birleşmiş Milletler (BM), 50'den fazla ülkenin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri dahil birçok kişi katıldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu toplantıda 9 Kasım'daki konferansta Gazze'ye yönelik verilen finans taahhütlerinin ve bağışçı devlet, BM kuruluşları ve STK'lar arasındaki koordinasyonun ele alındığı belirtildi.

Protestocuları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak niteleyen Netanyahu'ya Beyaz Saray'dan tepki Protestocuları "İran'ın kullanışlı aptalları" olarak niteleyen Netanyahu'ya Beyaz Saray'dan tepki

Öte yandan, Gazze'de ilaç, su, gıda ve tıbbi bakıma erişimde sorunlar yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, Gazzelilerin salgın hastalık ve açlık riskiyle karşı karşıya olduğu vurgulandı.

DSÖ için ek 2 milyon avro tesis edilecek

Açıklamada, Gazze'de faaliyet gösteren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) için ek 2 milyon avro tesis edileceği bilgisi yer alırken, Fransa'nın deniz yoluyla Gazze'ye ek 600 ton insani yardım göndereceği belirtildi. 

Ayrıca, Bakan Colonna'nın tarafların uluslararası hukuka ve uluslararası insancıl hukuka uyma zorunluluğu olduğunu belirttiği aktarıldı.

Editör: Esin Özdemir