Haber Merkezi - Brezilyalı ünlü futbolcu 27 yaşındaki Gabriel Barbosa'nın, 8 Nisan 2023'teki doping testine geç geldi ve talimatlara uymayı reddettiği belirtildi. Bu nedenle "Gabigol" adıyla olarak bilinen forvet oyuncusunun, 2 yıl men cezasına çarptırıldığı açıklandı. Brezilya basınında yer alan haberlere göre ise, yetkililere de saygısız hareketlerde bulunduğu belirtilen Barbosa'nın; doping kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 8 Nisan 2023'ten itibaren ceza aldığı belirtildi.

Enerjisini atması için yönlendirildiği kick boksta dünya şampiyonluklarına doymuyor Enerjisini atması için yönlendirildiği kick boksta dünya şampiyonluklarına doymuyor

Gabriel Barbosaa

Brezilyalı futbolcu ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada suçsuz olduğunu söyledi. Barbossa, konu hakkında şunları söyledi: "Hiçbir zaman testleri engellemeye ya da hile yapmaya çalışmadım. Her zaman oyunun kurallarına uydum ve hiç yasaklı madde kullanmadım." Flamengo Kulübü ise kararı şaşkınlıkla karşıladığını belirtti ve cezaya karşı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) itirazda bulunacaklarını açıkladı.

Editör: Deniz Ali Tatar