Yeni sezon öncesi transferde büyük oynamaya devam eden Galatasaray, kaleci transferinde de mutlu sona çok yakın. Sarı-kırmızılıların, Manchester City’nin Brezilyalı file bekçisi Ederson ile her konuda anlaşmaya vardığı ve İngiliz kulübüyle de pazarlıkların son aşamada olduğu öne sürüldü.

Galatasaray’dan Barış Alper Yılmaz için özel koleksiyon hamlesi
Galatasaray’dan Barış Alper Yılmaz için özel koleksiyon hamlesi
İçeriği Görüntüle

Ederson ile 8 Milyon Euro'ya El Sıkışıldı

Sabah Gazetesi'nin haberine göre Galatasaray, 31 yaşındaki Ederson ile yıllık 8 milyon euro karşılığında el sıkıştı. Bonservis görüşmelerinde ise Manchester City ile 8-9 milyon euro bandında bir anlaşmanın yakın olduğu ifade ediliyor.

Transferin resmiyete dökülmesi için, sarı-kırmızılıların geçtiğimiz haftalarda kadrosuna kattığı Victor Osimhen'in imza sürecinin tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Okan Buruk: “Ederson Önemli Bir Opsiyon”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geçtiğimiz günlerde Tivibu Spor’a yaptığı açıklamada, Ederson’un transfer gündemlerinde olduğunu doğruladı:

“Ederson bizim için önemli bir opsiyon. Manchester City onu bırakacak mı, bu da önemli. Listemizde çok alternatif var. Yavaş kalecileri istemedik, çabuk refleksli bir kaleci tercih ediyoruz. Kaleci antrenörlerimizin vereceği karar burada çok kritik. Teknik anlamda ne kadar iyi olduğunu görüyoruz ama kaleci teknik detayları onların işi.”

Tecrübeli kaleci Ederson, Manchester City kariyerinde 6 Premier Lig, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 İngiltere Süper Kupası, 4 Lig Kupası, 2 İngiltere Kupası, 1 UEFA Süper Kupası ve 1 FIFA Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Portekiz’de Benfica formasıyla da parlayan Ederson, 2 Portekiz Ligi, 1 Portekiz Kupası, 1 Lig Kupası ve 1 Portekiz Süper Kupası kazanarak Avrupa’nın en başarılı kalecileri arasında yer aldı.

Muhabir: Nur Yıldız