Galatasaray, yeni sezon öncesindeki iç transfer çalışmalarında Mario Lemina’nın geleceğini netleştirdi. Sarı-kırmızılı yönetim ile deneyimli futbolcu arasında bir süredir devam eden görüşmelerin anlaşmayla sonuçlandığı ve Lemina’nın iki sezon daha Galatasaray forması giyeceği aktarıldı. Sözleşmenin mali şartları ve opsiyon ayrıntılarının kulübün resmî açıklamasıyla netleşmesi bekleniyor.

MARIO LEMINA GALATASARAY SÖZLEŞMESİNİ UZATTI
Sözleşmesi 30 Haziran 2026 tarihinde sona eren Mario Lemina, yeni kontrat görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Galatasaray ile yoluna devam etme kararı aldı. Fransız basınına dayandırılan haberlerde Gabonlu futbolcunun iki yıllık sözleşmeye imza attığı ifade edildi.
Yeni anlaşmayla birlikte Lemina’nın orta sahadaki fizik gücü, savunma katkısı ve farklı pozisyonlarda oynayabilme özelliğinden gelecek iki sezonda da yararlanılması planlanıyor. Deneyimli futbolcu, ön libero pozisyonunun yanı sıra merkez orta saha ve gerektiğinde savunmada görev yapabiliyor.

GALATASARAY’A İLK KEZ 2019’DA GELDİ
Mario Lemina’nın Galatasaray kariyeri ilk olarak 2019-2020 sezonunda başladı. Sarı-kırmızılılar, 3 Eylül 2019’da Southampton forması giyen Lemina’yı 1 milyon avro kiralama bedeli ve 16 milyon avroluk satın alma opsiyonuyla kadrosuna kattı.
Gabonlu orta saha oyuncusu ilk Galatasaray döneminde tüm kulvarlarda 28 resmi karşılaşmada görev yaptı. Lemina, bu maçlarda bir gol kaydederken Süper Lig’de 20, Şampiyonlar Ligi’nde 4 ve Türkiye Kupası’nda 4 karşılaşmaya çıktı.
Sezonun tamamlanmasının ardından satın alma opsiyonu kullanılmayan Lemina, Southampton’a geri döndü. Deneyimli oyuncu daha sonraki dönemde Fulham, Nice ve Wolverhampton Wanderers formalarını giydi.

ŞUBAT 2025’TE GALATASARAY’A GERİ DÖNDÜ
Galatasaray, Mario Lemina’yı 6 Şubat 2025 tarihinde Wolverhampton Wanderers’tan bonservisiyle yeniden transfer etti. Sarı-kırmızılı kulüp, İngiliz ekibine 2,5 milyon avro bonservis bedeli ödendiğini ve futbolcuyla 1,5+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.
Lemina, ikinci Galatasaray döneminin ilk yarım sezonunda Süper Lig’de 12, Türkiye Kupası’nda ise 4 karşılaşmada görev aldı. Ligde bir gol ve iki asist üreten Gabonlu oyuncu, orta sahadaki savunma dengesinin sağlanmasında kullanılan isimlerden biri oldu.

LEMINA’DAN SON SEZONDA 41 MAÇLIK KATKI
Mario Lemina, 2025-2026 sezonunda Galatasaray formasıyla tüm kulvarlarda 41 resmi karşılaşmaya çıktı. Bu müsabakaların 32’sine ilk 11’de başlayan deneyimli orta saha, sezonu 3 gol ve 2 asistle tamamladı.
Lemina, Süper Lig’de 27 maçta 2 gol ve 1 asist üretirken Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 9 karşılaşmada bir gol ve bir asist kaydetti. Türkiye Kupası’nda 3, Süper Kupa’da ise 2 maçta forma giyen futbolcu, toplam 10 sarı kart görürken kırmızı kartla cezalandırılmadı.
Şampiyonlar Ligi maçlarında yüzde 89’a yaklaşan pas isabet oranına ulaşan Lemina, Galatasaray’ın savunmadan hücuma geçişlerinde ve orta saha direncinin artırılmasında görev aldı. Gabonlu oyuncunun hem Lucas Torreira’nın yanında hem de tek ön libero olarak kullanılabilmesi, teknik heyetin rotasyon seçeneklerini genişletti.
✍️ Mario Lemina 2 sezon daha sarı kırmızı formayla! 🦁 pic.twitter.com/lsD3JrYhMs
— Galatasaray SK (@GalatasaraySK) July 21, 2026
MARIO LEMINA GALATASARAY’DA İKİ SEZON DAHA KALACAK
1 Eylül 1993 doğumlu Mario Lemina, yeni sözleşmenin tamamlanmasıyla birlikte kariyerine Galatasaray’da devam edecek. Gabonlu futbolcunun iki yıllık anlaşma süresince sarı-kırmızılı takımın Süper Lig ve Avrupa kupalarındaki orta saha planlamasında yer alması bekleniyor.
Galatasaray’ın sözleşmenin süresi, garanti ücret ve varsa opsiyon maddelerine ilişkin ayrıntıları resmî kulüp kanalları veya Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden duyurması bekleniyor. Haber hazırlandığı sırada iki yıllık anlaşmaya ilişkin resmî mali detaylar paylaşılmamıştı.





