Haber Merkezi - Yazılı ve görsel haber için gereken ekipmanların yer aldığı, gazetecilerin ücretsiz olarak faydalanabileceği Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi bugün Kahramanmaraş'ta konuşlandı. Yarın da Kahramanmaraş'ta faaliyet gösterecek Mobil Basın Evi 19 Aralık'ta Mardin'de, 20 Aralık'ta Diyarbakır'da çalışmalarına devam edecek.

Gazetecilik mesleğinin olağanüstü koşullarda sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlayacak mesleki ekipmanları ve teknik imkanların bulunduğu Mobil Basın Evi, uzman teknik kadrosuyla bölge gazetecilerinin yayınlarını gerçekleştirmeleri için gereken yayın ve kurgu-montaj desteğini de ücretsiz sunuyor.

Mobil

Tüm yayın olanakları, Mobil Basın Evi bünyesinde yer alıyor

Farklı bölgelerde aktif çalışma

Doğan afetlerde, seçim, kriz, savaş ve çatışma bölgeleri gibi sıcak olay yerlerinde görev yapan gazetecilerin ihtiyaçlarını önceleyerek faaliyete geçirilen Mobil Basın Evi, ilk görevini 6 Şubat depremlerinin ardından Adana, Defne ve İskenderun’da gerçekleştirdi. Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Şener editörlüğünde gerçekleştirilen Mobil Basın Evi faaliyetleri, Gazeteciler Cemiyeti’nin iletişim kanallarından güncel olarak duyuruluyor.

Akbelen

Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Akbelen'de

Gazeteciler Cemiyeti sahadaki meslektaşların yanında

Maden ocağı açılması gerekçesiyle Akbelen Ormanı’ndaki ağaç kesimine karşı düzenlenen gösterilerde ağustos ayında Muğla’da da görev yapan Mobil Basın Evi, sahada çalışan gazetecilere kamera, seyyar güç kaynağı, şarj aletleri gibi teknik ekipman desteği verdi. Akbelen’de görev alan gazeteci Erhan Karadağ Mobil Basın Evi faaliyetlerini şu sözlerle anlattı: “Akbelen’de de günlerdir ağaç kesimi çalışmaları ve vatandaşların yaptığı eylemi izleyen gazeteci arkadaşlarımız var. Burada jammerlar çalışıyor, zaman zaman gazeteci arkadaşlarımız şehir merkezine uzak, kendi kurumlarıyla bağlantıları zor oluyor. Jammerler nedeniyle internet olanakları olmuyor, şarj aletleri vesaire, buna benzer mesleki ihtiyaçları olabiliyor. Sahada gazeteciliğin ne kadar zor olduğunu bilen meslek kuruluşları sahadaki gazetecileri yalnız bırakmıyor diyebiliriz. Mobil Basın Evi de bu anlamda gazetecilerin sahadaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere oluşturulmuş, donanımlara sahip bir araç." 

Kaplan soruşturması hakkında Tantan: Amaç İçişleri Bakanı’nı görevden aldırmak Kaplan soruşturması hakkında Tantan: Amaç İçişleri Bakanı’nı görevden aldırmak

Kahramanmaraş, Mardin ve Diyarbakır'da görev yapan Mobil Basın Evi ile ilgili talepler [email protected] adresine iletilebilir. 

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar