Bugün çok sayıda gazetecinin X platformunda bulunan hesaplarına Türkiye'den erişim kısıtlaması getirildi.
Engelli Web'in aktardığı bilgilere göre, erişim engeli uygulanan hesapların bazıları X tarafından Türkiye'deki kullanıcıların erişimine kapatıldı.
İşte X hesaplarına erişim engeli getirilen gazetecilerin isimleri:
- İrfan Değirmenci
- Şirin Payzın
- Burak Acerakis
- Erdal Sağlam
- Dinçer Gökçe
- Sarya Toprak
- Esra Tokat
- Furkan Karabay
Bianet'in X hesabına da erişim engeli
Gazetecilerin hesaplarının yanı sıra bianet – Bağımsız İletişim Ağı'nın X platformundaki hesabı da erişime kapatıldı. Kararın, Bakırköy 7. Sulh Ceza Hâkimliğinin 30 Eylül 2026 tarihli ve 2026/9064 sayılı kararıyla, “millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması” gerekçesine dayandırıldığı belirtildi.
Bazı hesaplara yeniden erişim engeli
İrfan Değirmenci ile Şirin Payzın'ın X hesapları 16 Eylül 2026 tarihinde daha önce erişime engellenirken, bianet'in hesabı da Mart 2025'te aynı uygulamaya tabi tutulmuştu.




