Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Kültür Yolu Festivali, Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) etkinlikleriyle son gününde devam ediyor. Festival Park’ta kurulan stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Gaziantep’te Lezzet Dolu Festival
Kebap, baklava, katmer ve yöresel tatlıların usta ellerden ziyaretçilere sunulduğu festivalde, stantlar önünde uzun kuyruklar oluştu. Kebap ustalarının kurduğu mangallardan yükselen dumanlar alana ayrı bir hava katarken, tatlı ustaları da Gaziantep’in meşhur lezzetlerini ziyaretçilere tattırdı.
Adıyaman’dan festivale gelen Selim Ali Bağcı, “Gaziantep’in kebabı ve baklavasını tatma fırsatı buldum, gerçekten çok güzel.” dedi. Döner ustası Yusuf Nacioğlu ise festivalin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “En çok kebap tercih edildi, bu festivalin her yıl yapılmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Festival, akşam Derya Uluğ’un vereceği konserle sona erecek.





