Haber Merkezi - AKP'li Fatma Şahin yönetimindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi seçimlere bir haftadan az süre kala, 6 Şubat depremlerinde dağıtılması için bağışlanan yardımları seçim çalışması için dağıtmaya başladı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Irak’taki Türkmen Milliyetçi Hareketi, 6 Şubat depreminden sonra Türkiye’ye yardım gönderdi. Üzerinden “Türkmen Milliyetçi Hareketi depremzedelere yardım” yazan battaniyeler yaklaşık 13 ay boyunca depolarda tutuldu.

Türkiye'den 'Reisi' desteği: İran'a her türlü yardımın sağlanması için harekete geçilmiştir Türkiye'den 'Reisi' desteği: İran'a her türlü yardımın sağlanması için harekete geçilmiştir

Soğuk havalara rağmen ve iki kış mevsiminin geride kalmasının ardından AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yardımları “seçim malzemesine” dönüştürerek halka dağıttı.

Battaniyelerin üzerine “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi” yazısı da yapıştırılırken vatandaşlar belediyeye tepki gösterdi. Battaniye dağıtımı sırasında konuşan vatandaşlar“İki kış soğukta yattık. Bir battaniye almak için sabah gün doğmadan saatlerce sırada bekledik. Birçok depremzede battaniye bile bulamadı. Madem battaniye vardı da neden şimdiye kadar vermediniz? Bu millet soğukta titredi ve kış çıkarken battaniye verildi. Aynı şekilde erzak paketlerinde ev ev dağılmaya başladı. Bizler sosyal marketten boş raflardan boş dönüyoruz ama şimdi evimize kadar paketler gelmeye başladı. Demek ki varmış seçim bekleniyormuş” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi