Haber Merkezi - Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinin yaptığı açıklamada uçaklarla gönderilen yardımların yanlış noktalara indirildiğini belirtti. Yardımların yanlış noktaya indirilmesi sebebiyle 18 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirterek havadan yardım operasyonlarının durdurulması talep edildi. 

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, bölgeye havadan yapılan yardım operasyonlarının bazılarının faciaya yol açtığı bildirildi.

Yardımların denize düşmesi sonucu 12 Filistinlinin boğularak hayatını kaybettiği, ayrıca yardımlara ulaşmak isteyenler arasında meydana gelen izdiham nedeniyle 6 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yapılan açıklamada havadan yardım operasyonlarının durdurulması talep edildi ve tüm ülkelerin daha önce tehlike konusunda uyarıldığı vurgulandı.

"Kara geçişlerinin derahl ve hızlı açılmasını talep ediyoruz"

Açıklamada, "Yanlış, yersiz ve faydasız üsluptaki havadan yardım operasyonlarına son verilmesi çağrısında bulunuyor, 6 aydan beri aralıksız akut gıda kıtlığı ve açlık çeken Filistin halkına insani yardım ulaştırılması için kara geçişlerinin derhal ve hızla açılmasını talep ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Galatasaray'ın eski Brezilyalı yıldızı tutuklandı Galatasaray'ın eski Brezilyalı yıldızı tutuklandı

İsrail'in uluslararası kınama ve karar tasarılarını hiç sayarak sınır kapılarını ve geçiş noktalarını kapalı tutması, sivilleri zorla aç bırakarak öldürmesi, haksız abluka, soykırım ve etnik temizlik suçlarını işlemeye devam etmesi en güçlü şekilde kınandı.

ABD yönetiminin İsrail'in Gazze Şeridi'nde uyguladığı abluka ve zorla aç bırakma politikasından sorumlu olduğunun altı çizilen açıklamada, tüm uluslararası kuruluşları üzerlerine düşen görevi yerine getirme ve tüm dünya ülkelerine "işgalcilerin" işlediği soykırım suçunu kınama ve durdurmak için çalışma çağrısı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi