Ziya Burak Erol

Manisa'da otomobil 3 araca çarptı, 10 kişi yaralandı Manisa'da otomobil 3 araca çarptı, 10 kişi yaralandı

Avrupa Birliği desteğiyle Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Araştırmacı Gazetecilik Eğitim Kampı" devam ediyor. Ülke çapından 10 genç gazetecinin katıldığı eğitim kampının ikinci gününde, araştırmacı gazeteciliğe ilişkin eğitimlerin yanı sıra veri tarama, etkin sosyal medya kullanımı, yapay zeka konularında da eğitimler veriliyor. Eğitim kampında ayrıca alanında uzman isimler tarafından yönlendirilen atölye çalışmaları ve basın özgürlüğünü konu alan filmlerin gösterimi yapılıyor.

G Opr Ah I X I A A Jux L

Eğitimin ikinci gününün ilk oturumunda Gazeteci Önder Doğan genç meslektaşlarına ulusal ve uluslararası açık veri kaynaklarını nasıl kullanacaklarına dair kapsamlı bilgi verdi. Eğitimde, "Açık veri kaynakları üzerinden hangi bilgilere ulaşılabilir?" ve "Hangi veri, nasıl yorumlanır?" sorularına da yanıt arandı.

G Opq8 Rk X Y A Eifl X

Atölye çalışması ile devam eden eğitim oturumu, soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

Araştırmacı Gazetecilik Eğitim Kampı'nın diğer oturumunda; parlamento, siyaset ve bürokrasi alanlarında uzun yıllardır gazetecilik yapan Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Kıvanç El, genç gazeteciler ile buluştu. Kıvanç El, genç meslektaşlarına araştırmacı gazeteciliğin inceliklerini aktararak, derinlemesine ve etkili araştırma yapma becerilerini kazanmaları için önemli bilgiler paylaştı.

G Oq W Z Az X A A A1 Bl R

Kıvanç El, deneyim aktarımı toplantısında araştırmacı gazeteciliğe nasıl başladığına ve temel motivasyonlarına değindi.  Toplantının bir diğer başlığı ise "Hata yapmak, reddedilmek, korku, kaygı gibi duygularla, sansür uygulamalarıyla, tehditlerle nasıl başa çıkılır?" sorusuydu.

G Oq W Z Bs Wg A Aw1Py

Eğitim kampı, akşam yemeğinin ardından İletişim Uzmanı Ümit Alan'ın katılımıyla "Yapay zeka ve yeni teknolojiler ekseninde gazetecilik" konulu akşam sohbetiyle devam etti. Üretken yapay zeka ve yeni teknolojilerin gazeteciliği nasıl dönüştürdüğünü dikkat çekici örneklerle anlatan Alan, medya sektöründeki değişimi genç gazeteciler ile tartıştı.

G Orr U2 S W M A A Be N W

"Batı Balkanlar ve Türkiye’de Haberciliğin Niteliğinin ve Bağımsız Gazeteciliğin Güçlendirilmesi Projesi 2" kapsamında hayata geçirilen kamp, 5 gün sürecek.

Muhabir: Ziya Burak Erol