Gençlerbirliği’nde önceki sezon kulübün eski başkan vekili İsmail Geliç tarafından Soar Akademi’den 2 bin dolar maaşla kadroya dahil edilen Ousmane Diabate, Premier Lig temsilcisi Newcastle United’ın yolunu tuttu. Yapılan anlaşmaya göre Gineli futbolcu, sezon sonuna kadar Gençlerbirliği forması giymeye devam edecek.

Newcastle United, Diabate transferi için Gençlerbirliği’ne 2 milyon 500 bin Euro peşin ödeme yapacak. Futbolcunun eski kulübü ise bu transferden 600 bin Euro gelir elde edecek. Başkent temsilcisinin anlaşma kapsamında ayrıca 500 bin Euro’ya kadar performans bonusu kazanabileceği ve Diabate’nin forma giydiği maçlar üzerinden de ek gelir elde edeceği belirtildi.

Anlaşmaya göre Diabate’nin Gençlerbirliği’ndeki kiralık dönemi 1 yıl daha devam edecek. Newcastle United, futbolcunun 400 bin Euro’luk yıllık maaşını da karşılayacak. İngiliz kulübü ayrıca Diabate’nin ileride başka bir takıma transfer olması halinde Gençlerbirliği’ne yüzde 5 oranında pay verecek.

Real Madrid - Real Sociedad maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
Real Madrid - Real Sociedad maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
İçeriği Görüntüle

Newcastle’ın sezon ortasında futbolcuyu geri çağırmak istemesi durumunda ise İngiliz ekibinin, sözleşmede belirlenen bedeli Gençlerbirliği’ne ödemesi gerekecek.

Brentford da Diabate için girişimde bulundu

Ousmane Diabate için Newcastle United’ın yanı sıra bir başka Premier Lig ekibi Brentford da Gençlerbirliği ile görüşmeler gerçekleştirdi. Brentford’un 2 milyon 400 bin Euro’luk taksitli teklifini kulüp başkanı Arda Çakmak kabul etmedi.

Görüşmelerin ardından Newcastle United ile peşin ödeme konusunda anlaşmaya varılırken, Başkan Arda Çakmak transfer sürecinde kapsamlı bir satış sözleşmesi oluşturulduğunu ifade etti. Böylece Gençlerbirliği, Diabate transferinden peşin bedelin yanı sıra performans bonusları, maç başı ödemeler ve sonraki satıştan pay gibi farklı gelir kalemleri elde edecek.

Muhabir: Tolga Çifci