Haber Merkezi - Google'ın yapay zeka yüzünden bir kez daha başı yandı. Alphabet Google'ın, yapay zeka teknolojisini güçlendirmek amacıyla kullandığı işlemcilerin bir bilgisayar bilimcisinin patentlerini ihlal etmekle suçladı. Google yöneticileri bugün, Boston'da federal bir jüri önüne çıkacak.

77 ilde Mercek-19 operasyonu: 1877 silah ele geçirildiği 77 ilde Mercek-19 operasyonu: 1877 silah ele geçirildiği

Massachusetts merkezli bilgisayar bilimcisi Joseph Bates tarafından kurulan Singular Computing, Google'ın kendi teknolojisini kopyaladığını ve Google Arama, Gmail, Google Translate ve diğer Google hizmetlerindeki yapay zeka özelliklerini desteklemek için kullandığını iddia ediyor.

Google (2)

Reuters'in haberine göre, Google tarafından mahkemeye sunulan bir dosyada Singular'ın 7 milyar dolara kadar maddi tazminat talep ettiği ve bu rakamın ABD tarihindeki en büyük patent ihlali ödülünün iki katından fazla olduğu  söylendi. Google sözcüsü Jose Castaneda, Singular'ın patentlerini "şüpheli" olarak nitelendirdi ve Google'ın işlemcilerini "uzun yıllar boyunca bağımsız olarak" geliştirdiğini söyledi. Castaneda, "Kayıtları mahkemede düzeltmek için sabırsızlanıyoruz" dedi. Duruşmanın iki - üç hafta arasında sürmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi