Haber Merkezi - Deprem felaketinin ardından CHP tarafından yeniden Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday gösterilen Lütfü Savaş, eleştiri oklarının gösteriği kişi olmuştu. Bugün TİP’in Gökhan Zan’ı Hatay’da aday göstermesinin ardından, CHP’nin sanatçı Haluk Levent’e de Hatay için adaylık teklifi götürdüğü iddia edilmişti.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in açıklamasına göre, “Haluk Levent'e resmi bir teklif götürülmedi. MYK ve PM toplantımızın böyle bir gündemi olmadı” denmişti. Açıklamanın ardından, Haluk Levent ise X hesabından bir açıklama paylaştı. Haluk Levent'in paylaşımı ise şu şekilde: "CHP’den Hatay Büyükşehir başkan adaylığı için teklif gelmesi hakkında: Canlarım! Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var."

Haluk Levent'in ikinci paylaşımında ise, şu ifadeler yer aldı: "CHP sözcüsü Deniz Yücel “Haluk Levent ‘e kurumsal bir teklif yapmadık” demiş. Herkes arıyor beni. Haliyle açıklayayım. Evet bana yazılı bir teklif yapılmadı. Ben zaten yazılı bir resmi teklif geldi demedim. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım. Konuştuk. Hatta “lütfen bu konuşmalar aramızda kalsın” dedim. Sabah gazeteciler art arda arayıp soru sordular. Şaşkınlıkla “kimden duydunuz?” dedim. Hepsi de parti içinden duyduk dediler. Haberi yapan gazeteci Murat Ağırel. Bence ona sorsunlar kimden duymuş diye. Keşke bu tartışmaların içinde hiç olmasaydım ama yapacak bir şey yok."

Şırnak'ta gösteri ve yürüyüş 5 gün süreyle yasaklandı Şırnak'ta gösteri ve yürüyüş 5 gün süreyle yasaklandı

Editör: Haber Merkezi