Haber Merkezi - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Kasım 2023'te deprem bölgesindeki rezerv alanlara ilişkin "Kimsenin malında, toprağında gözümüz yok" sözlerine rağmen Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Rezerv alanı içinde kalan az hasarlı binalar karot alındıktan sonra gerekli ise yıkılacak" açıklamasında bulundu.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan polisler hakkında tutuklama talebi Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gözaltına alınan polisler hakkında tutuklama talebi

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 28 Kasım 2023’te katıldığı bir programda rezerv alana ilişkin “Kimsenin malında, toprağında gözümüz yok. Kimse endişe etmesin, evinde rahatça otursun” ifadelerini kullanmıştı. Buna karşın Hatay Valisi Mustafa Masatlı, önceki gün yaptığı konuşmada “Rezerv alanı içinde kalan az hasarlı binalar karot alındıktan sonra gerekli ise yıkılacak. Aksi durumda az hasarlı olma durumu devam ederse vatandaşla görüşüp anlaşarak ya da kamulaştırma yöntemi sonrası yıkılacak” dedi. Sonrasında da Gazi ve Akevler mahallelerinde bulunan az hasarlı binaların hasar durumu değiştirildi.

Muhabir: Haber Merkezi